Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Έκτακτη ενημέρωση για κίνδυνο πυρκαγιάς στην Κέρκυρα!

 

   Αύριο, Δευτέρα 27/08/2012, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανέβασε το δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιά στην Κέρκυρα στη θέση 5 ( κατάσταση συναγερμού )! Μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα το χάρτη επικινδυνότητας!
 http://www.gscp.gr/ggpp/site/home/ws.csp#top

   Παρακαλείσθε όλοι να έχετε το νου σας, σε περίπτωση που δείτε καπνό, ενημερώνεται αμέσως την πυροσβεστική στο 199 ( αριθμός χωρίς χρέωση ), δίνοντας σαφής οδηγίες για την περιοχή, την ένταση , το χρώμα και την έκταση του καπνού. Επίσης πολύ σημαντικό, Δευτέρα και Τρίτη, δεν κάνουμε καμιά εργασία στον αγρό, με μηχανήματα που μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρες ( π.χ. ηλεκτροκολλήσεις κ.ά ) και εννοείται δεν ανάβουμε φωτιά ούτε καν στον κήπο μας για κάψιμο χόρτων κ.α.
  Οι επόμενες 2 ημέρες, είναι οι πιο επικίνδυνες μέχρι τώρα του φετινού καλοκαιριού, πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να περάσουν, χωρίς να έχουμε καταστροφικά φαινόμενα, όπως σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα! Εθελοντές της δράσης της Κερκυραίων Πρωτοβουλία " Κόψτε το δρόμο στη φωτιά", όπως και πολλοί άλλοι εθελοντές, θα περιπολούν αύριο είτε με παρατήρηση από τα 3 παρατηρητήρια, είτε με εθελοντικές περιπολίες με αυτοκίνητα....πρέπει όλοι μας να βοηθάμε σε αυτές τις καταστάσεις, εάν θέλουμε να γλιτώσουμε τα χειρότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου