Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Δράση: "Χαρίζω λίγες ώρες από το καλοκαίρι για το δάσος"








        Δράση:  "Χαρίζω λίγες ώρες από το καλοκαίρι για το δάσος"

Αγαπητοί Κερκυραίοι/ες, η Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, ξεκινάει μια προσπάθεια να προστατέψει το νησί μας φέτος το καλοκαίρι από το καταστροφικό πέρασμα των πυρκαγιών. Η προσπάθεια αυτή θα βασίζεται σε εθελοντική παρατήρηση  σε επιλεγμένες τοποθεσίες του νησιού μας!

Πως μπορώ να συμμετέχω

Έχουν επιλεχθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, 4 σημεία – παρατηρητήρια  στο νησί , από τα οποία υπάρχει μεγάλη ορατότητα και ο κάθε εθελοντής – παρατηρητής, έχει τη δυνατότητα να ελέγχει οπτικά μια μεγάλη περιοχή!
Στα σημεία αυτά λοιπόν, καλούμαστε εμείς οι εθελοντές να βρισκόμαστε για μια 4ωρη βάρδια, από τις 15:00 – 19:00 μμ από την 1η Ιουλίου 2012 μέχρι 31η Αυγούστου 2012. Σε περίπτωση καπνού, καλούμε αμέσως την πυροσβεστική και αναφέρουμε το γεγονός!

Όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά στην αρχή της, μπορεί εύκολα να τεθεί υπό έλεγχο, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν (αέρας, ζέστη, καύσιμο υλικό, υγρασία, προσβασιμότητα κ.λ.π) όταν δεν είναι έγκαιρη η ενημέρωση της πυροσβεστικής!

 Σας ζητάμε λοιπόν να αφιερώσετε 4 ώρες από το καλοκαίρι σας, προκειμένου να κάνετε και εσείς μία εθελοντική βάρδια με την οικογένεια και τους φίλους σας, στα παρατηρητήρια της Κέρκυρας. Δείξτε έμπρακτα ότι νοιάζεστε για το νησί, δηλώστε συμμετοχή!

Στους εθελοντές θα δοθούν οδηγίες και λεπτομέρειες (σεμινάριο) από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26610 34066 ( Ώρες καταστημάτων )
                           693 7255366 Wind
                           695 1324892 Vodafone
                           693 7255366 Cosmote



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου