Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αίτηση για παραχώρηση κτιρίου για πολιτιστικούς και συναφείς σκοπούς ».



ΑΙΤΗΣΗ


                                   ΑΠΟ                                                                    ΠΡΟΣ         

Κερκυραίων Πρωτοβουλία – Πολιτών Εξουσία ΜΚΟ            21η Εφορεία Βυζαντινών
Αστική Εταιρεία – Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα                        Αρχαιοτήτων
( Πολιτισμού – Οικολογίας – Κοινωνικής Αλληλεγγύης )           Παλαιό Φρούριο
Επικοινωνία:26610 34066,693 7255366,                                        Κέρκυρα
                       695 1324892,697 3793826
E-mail: kerkyraionprotovouliamko@yahoo.gr,                               Υπόψη
             politonexousia@gmail.com,                                               κ. Ρηγάκου
             politonexousiamko@hotmail.gr


Θέμα: « Αίτηση για παραχώρηση χρήσης κτιρίου για πολιτιστικούς και  συναφείς σκοπούς ».

Αξιότιμη κ. Ρηγάκου,

   Σε πρόσφατη επίσκεψη μας στο Μον Ρεπό, εκτός από τις ομορφιές του τοπίου και κάποιων από των κτιρίων, διαπιστώσαμε με μεγάλη μας λύπη και την εγκατάλειψη σε ορισμένα επιλεγμένα σημεία. Κάποια από τα κτίρια που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και είναι διακριτά σε όλους τους επισκέπτες του χώρου ( Κερκυραίους αλλά και τουρίστες ), βρίσκονται πραγματικά σε άθλια κατάσταση.  Γνωρίζοντας λοιπόν την άσχημη οικονομική περίοδο  που περνάει η χώρα μας και την αδυναμία του κράτους να χρηματοδοτήσει την ανάπλαση του χώρου και την ανακαίνιση των κτιρίων αυτών, η Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ παρακαλεί το εξής:

   Την παραχώρηση στην ΜΚΟ, κτιρίου που βρίσκεται μέσα στο Μον Ρεπό και επισυνάπτεται σχετική φωτογραφία του, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Το κτίριο αυτό η ΜΚΟ θα έχει υποχρέωση να το ανακαινίσει, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, πάντα κάτω από τις δικές σας υποδείξεις και συμβουλές, χωρίς καμμιά οικονομική υποχρέωση του ΥΠΠΟ. Το κτίριο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τους παρακάτω σκοπούς:

Για πολιτιστικούς σκοπούς

α)  Ο χώρος θα λειτουργεί σαν κέντρο πληροφόρησης τόσο των Κερκυραίων όσο και των τουριστών για την ιστορία της Κέρκυρας, του οχυρωματικού έργου και γενικά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

β)  Στο κτίριο θα μπορούν να γίνουν μικρές εκθέσεις από καλλιτέχνες της Κέρκυρας  (εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, χειροτεχνίας, ιστορικές κ.λ.π)

γ)  Στον χώρο θα μπορούν να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σχολείων για την πλήρη ενημέρωση τους πάνω στα μνημεία και την ιστορία της Κέρκυρας.

δ)  Θα υπάρχει σε μόνιμη βάση, έντυπο πληροφοριακό υλικό που θα ενημερώνει τους επισκέπτες πάνω σε θέματα σεβασμού των μνημείων μας και  σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος.

Για κοινωνικούς σκοπούς

α)  Στον χώρο θα λειτουργήσει γραφείο ενημέρωσης και συντονισμού, για όσους θέλουν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους και δεν ξέρουν πως. Έχουμε ήδη διαμορφώσει ένα πρόγραμμα εθελοντικής βοήθειας σε διάφορα ιδρύματα της Κέρκυρας ( Ορφανοτροφείο, Χαμόγελο του Παιδιού κ.α ) και είναι σε εξέλιξη προγραμματισμού ένα ακόμη.Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει βοήθεια οικογενειών που βρίσκονται στη θέση να περιμένουν νέο μέλος στην οικογένεια και δεν υπάρχουν οι χρηματικοί πόροι να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις που συνοδεύουν ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

β)  Μητρώο εθελοντών: θα κατατοπίζει τους μελλοντικούς εθελοντές που ενδιαφέρονται, πάνω σε θέματα  κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογίας και πολιτισμού και επίσης για όλες τις εθελοντικές δράσεις που λαβαίνουν τόπο στο νησί της Κέρκυρας.

Περιβαλλοντικούς σκοπούς

α)  Η Κερκυραίων Πρωτοβουλία έχει πολύ μεγάλη την αίσθηση σεβασμού του περιβάλλοντος και το έχει αποδείξει με πολλούς καθαρισμούς από την έναρξη της λειτουργίας της, επισυνάπτεται σχετικό έγγραφο με όλες τις δράσεις της ομάδας μας μέχρι τώρα.

β) Από το καλοκαίρι του 2012, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθεί σε εθελοντική πάντα βάση, ένα πρόγραμμα περιπολιών και παρατήρησης σημείων, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη αντιμετώπιση των πιθανών πυρκαιών, που πέρσι κόστισαν στο νησί μας  μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Στο χώρο αυτό λοιπόν θα πραγματοποιείται η εκπαίδευση των εθελοντών, από τους αξιωματικούς της Π.Υ Κέρκυρας και θα γίνεται ο συντονισμός των βαρδιών των εθελοντών.

γ) Σκοπός μας είναι επίσης, στο χώρο αυτό να γίνονται αρκετά σεμινάρια με περιβαλλοντικούς σκοπούς,  και εκεί θα γίνεται η προετοιμασία των δράσεων της ΜΚΟ.

δ)  Γνωρίζοντας πως και άλλες εθελοντικές ομάδες, έχουν έλλειψη χώρου για τις συναντήσεις των μελών τους, υπάρχει η διάθεση από εμάς να παραχωρείται αίθουσα, εφόσον μας ζητηθεί, σε αυτές της ομάδες.

ε)  Η ομάδα μας έχει ήδη ξεκινήσει την ενημέρωση των μαθητών δημοτικών σχολείων, με την άδεια της Α’ βαθμιας εκπαίδευσης για την ανακύκλωση. Έτσι  στο συγκεκριμένο χώρο, θα μπορούν να γίνουν και εκπαιδευτικά εργαστήρια για το περιβάλλον και την σημασία της ανακύκλωσης!

   Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού στην ομάδα μας έχουμε άτομα, των οποίων το αντικείμενο σχετίζεται με τις απαιτούμενες εργασίες και το κέντρο αυτό θα μπορέσει να λειτουργήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εργασίες! Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε το νησί αλλά και τους συνανθρώπους μας και επίσης να το μεταδώσουμε αυτό και σε άλλους συμπολίτες μας.  Αν η απόφαση σας είναι θετική για την παραπάνω αίτηση μας, θα σας παρουσιάσουμε αναλυτική μελέτη με όλες τις εργασίες που σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε, για να μας δώσετε οδηγίες και καθοδήγηση και επίσης αναλυτική μελέτη των δράσεων που θα λαβαίνουν τόπο στον συγκεκριμένο χώρο.

Μετά τιμής

Το Δ.Σ της Κερκυραίων Πρωτοβουλία - Πολιτών Εξουσία ΜΚΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου