Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Δράσεις της Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ


Ποιοι είμαστε

Η Κερκυραίων Πρωτοβουλία - Πολιτών Εξουσία ΜΚΟ, ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2011 στην Κέρκυρα, από ευαισθητοποιημένους πολίτες που θέλησαν μέσα από τον εθελοντισμό, να κάνουν δράσεις ουσίας στο νησί!!!  Ζώντας μία από τις πιο δύσκολες εποχές στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας, τα μέλη και η Συντονιστική Γραμματεία, προσπαθούν:


1)  Nα πραγματοποιούν δράσεις οικολογικού χαρακτήρα ( καθαρισμούς παραλιών, δασών, ιστορικών μνημείων, δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης παιδιών, δράσεις ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος).


2)Δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα ( για ενίσχυση και διάδοση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, άλλωστε το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας, έχει ενταχθεί στην UNESCO).

 3) Να συμπαραστέκονται με διάφορες δράσεις και να ευαισθητοποιούν και άλλους να το πράττουν αυτό, σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού, οικογένειες και ιδρύματα που έχουν ανάγκη.

Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει πολλά, αρκεί, όλοι μας να κατανοήσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας και ότι πρέπει σε εθελοντικό επίπεδο πάντα,  να προσφέρουμε όπως και όποτε μπορούμε!!!

1)  Υποστήριξη στο Χαμόγελο του Παιδιού! 15/5/2011, η δράση απευθυνόταν σε παιδιά και περιλάμβανε ζωγραφική (καθοδηγούμενα από ζωγράφους), χειροτεχνία, δημιουργική ζαχαροπλαστική, ομαδικά παιχνίδια. Επίσης στον χώρο λειτούργησε χαριστικό και ανταλλακτικό παζάρι. H συμμετοχή ήταν μεγάλη, πάνω από 300 εισιτήρια δόθηκαν και όλα τα έσοδα διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού στην Κέρκυρα! Επίσης πολλοί από τους γονείς ενίσχυσαν τους κουμπαράδες του Χαμόγελου που μας είχαν διαθέσει για την εκδήλωση και πολλοί ήταν αυτοί που μας έφεραν και υλικά αγαθά για το σπίτι του Χαμόγελου.

2)  Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας, σε συνεργασία με το δίκτυο " Σώστε τη Μεσόγειο".
22/5/2011, καθαρίστηκε η παραλία στην περιοχή Βιταλλάδες στη Νότια Κέρκυρα . Συλλέχθηκαν περίπου 70 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων και επίσης 3 μεγάλοι κάδοι με διάφορα υλικά(δίχτυα, ογκώδη αντικείμενα κ.α. ).

3) Εθελοντικός καθαρισμός ιστορικών μνημείων ( Τα Επτάνησα).
20/4/2011, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός των Επτανήσων και των μαρμάρων στην Σπιανάδα , μαζί με άλλη εθελοντική ομάδα της Κέρκυρας, από graffiti.

4) "Αξίζει να προσφέρεις".
Από 23/9/2011 - 26/9/2011, πραγματοποιήθηκε συλλογή αγαθών ( ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη και τρόφιμα ), προκειμένου να ενισχυθούν το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας, το Γηροκομείο Κέρκυρας, το Χαμόγελο του Παιδιού και κάποιες οικογένειες!

5)  Έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης καταστημάτων σε θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας.
29/11/2011, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση με ειδικά φυλλάδια σε καταστήματα της πόλης της Κέρκυρας. Επίσης τους δόθηκαν ερωτηματολόγια και φυλλάδια καταγραφής παραπόνων, προκειμένου να βγάλουμε συμπεράσματα, τόσο για το επίπεδο της γνώσης για την ανακύκλωση όσο και για να ομαδοποιήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο θέμα της καθαριότητας! Η δράση αυτή έχει επαναληφθεί άλλες 3 φορές και  είναι σε εξέλιξη...

6) Διπλή δράση για την Παγκόσμια  Ημέρα Εθελοντισμού!

α)  4/12/2011, επαναληπτικός καθαρισμός των Επτανήσων από μουντζούρες και φύτεμα καλλωπιστικών φυτών στο πίσω μέρος των Επτανήσων.

β)  4/12/2011, συνεχίσαμε την ενημέρωση με ειδικά φυλλάδια σε καταστήματα της πόλης της Κέρκυρας, αλλά και σε περαστικούς. Μας βοήθησαν τα παιδιά από το τμήμα Οδηγισμού Κοντοκαλίου – Γουβιών!

7)  Δωρεάν οδοντιατρικός, παιδιατρικός και διατροφολογικός έλεγχος σε ευπαθής ομάδες του πληθυσμού!
14/12/2011, μέλη μας ( οδοντίατρος, παιδίατρος και διαιτολόγος ), προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες σε άτομα που είχαν ανάγκη!

8) Εθελοντικό βάψιμο των τοίχων ( κάλυψη των μουντζουριών )στην παλιά πόλη σε συνεργασία με την Επιτροπή Αισθητικής Δήμου Κέρκυρας και άλλες εθελοντικές ομάδες και εθελοντές πολίτες!
15/1/2012, πραγματοποιήθηκε η παραπάνω δράση και το αποτέλεσμα ήταν η ανάδειξη της ομορφιάς της παλιάς πόλης!

9)  Καθαρισμός της στοάς (μίνας) στην λαική αγορά.
25/1/2012, μέλη της ΜΚΟ καθάρισαν την μίνα που βρίσκεται στην λαϊκή αγορά από τα απορρίμματα .

10)  Επανάληψη της δράσης «Αξίζει να προσφέρεις»: Συλλογή υλικών αγαθών
( ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία κ.λ.π ), για ιδρύματα και πολίτες που έχουν ανάγκη!

11)  Διαρκής δράση σε εξέλιξη: Εθελοντική βοήθεια στο Χαμόγελο του Παιδιού!



12) Εθελοντικός καθαρισμός στην πάνω πλατεία!
7/04/2012, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός από γκράφιτι των μαρμάρων και επίσης στο πάλκο όπου γίνεται η Ανάσταση. Επίσης τα μέλη και οι εθελοντές, θέλοντας να βελτιώσουν την εικόνα της πάνω πλατείας, έβαψαν τους κάδους και διάφορα σιδερένια κουτιά, δίνοντας έτσι μια ανανεωμένη εικόνα, εν όψη του Πάσχα!

13) « Αξίζει να προσφέρεις »!
8/03/2012 και 12/04/2012, τα αγαθά που μας πρόσφεραν συνάνθρωποι μας, όπως ρούχα, παπούτσια, βιβλία, τρόφιμα και παιχνίδια, μοιράστηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού στην Κέρκυρα, στο Ορφανοτροφείο Κέρκυρας, στο δημοτικό σχολείο Γουβιών και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου!

14) Εθελοντικός καθαρισμός και ανάπλαση του χώρου στο Κανόνι, σε συνεργασία με τη διεθνή  καμπάνια  « Lets Do It »!
29/4/2012, οι εθελοντές μας καθάρισαν από τα απορρίμματα όλη την περιοχή. Επίσης έβαψαν τους κάδους απορριμμάτων, φύτεψαν καλλωπιστικά φυτά, απομάκρυναν επικίνδυνες και σκουριασμένες κολώνες και καθάρισαν πινακίδες  και τοιχία από μουντζούρες. Ο απολογισμός της δράσης: 54 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων και πολλά ογκώδη αντικείμενα!

15) Δράση « Μαθαίνω για την ανακύκλωση »!
11/5/2012, εθελοντές της ομάδας μας πραγματοποίησαν ενημέρωση με προβολή σχετικού βίντεο, στο 13ο Δημοτικό σχολείο Κέρκυρας για την ανακύκλωση και το περιβάλλον. 101 μαθητές, οι δάσκαλοι και το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου, ενημερώθηκαν και τους δόθηκαν σχετικά φυλλάδια και οδηγίες.

16) Εθελοντικός καθαρισμός στο Βίδο σε συνεργασία με το δίκτυο Medsos!
13/5/2012, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός όλων των παραλιών στον Βίδο. Ο απολογισμός της δράσης: Μέσα σε λιγότερο από 4 ώρες συλλέχθηκαν 59 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων και πολλά ογκώδη αντικείμενα.

17)  Δράση « Μαθαίνω για την ανακύκλωση »!
 22/5/2012, εθελοντές της ομάδας μας πραγματοποίησαν ενημέρωση με προβολή σχετικού βίντεο, στο 7ο Δημοτικό σχολείο Κέρκυρας για την ανακύκλωση και το περιβάλλον. 263 μαθητές, οι δάσκαλοι και το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου, ενημερώθηκαν και τους δόθηκαν σχετικά φυλλάδια και οδηγίες.

18) Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία του Ίσσου(νότια Κέρκυρα)!
2/6/2012, ένας ακόμη καθαρισμός σε μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κέρκυρας. Απολογισμός ρεκόρ: 115 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων , κατάφεραν και μάζεψαν οι εθελοντές μας!

Δράσεις στο στάδιο του προγραμματισμού και της έρευνας: Δημιουργία Τράπεζας Αίματος, περιπολίες δασών για αποφυγή και πρόληψη πυρκαιών, βοήθεια σε νέες οικογένειες, καθαρισμός στο άλσος φυλακών και ανάπλαση του χώρου,εθελοντική συμμετοχή σε φεστιβάλ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου