Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Το δάσος σου δίνει ζωή, εσύ θα του χαρίσεις λίγες ώρες από το καλοκαίρι σου?


"Το δάσος σου δίνει ζωή, εσύ θα του χαρίσεις λίγες ώρες από το καλοκαίρι σου;"

   Με αυτό το σλόγκαν, η Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, ξεκινά την επόμενη δράση της, που σκοπό έχει να αποφευχθούν τα φαινόμενα των καταστροφικών πυργαιών στο νησί μας, που την περσινή χρονιά μας κόστισαν  μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή!

Η νέα δράση της ομάδας, έχει ως σκοπό:
  
  • την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού πάνω σε θέματα πυροπροστασίας. Είναι καιρός να μην είμαστε πλέον απαθείς και να μην  περιμένουμε τα πάντα από τους άλλους. Μπορούμε και εμείς με τον δικό μας τρόπο, να βοηθήσουμε στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αν όχι με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, τουλάχιστον με την πρόληψη της.
  • την ενημέρωση των κατοίκων για να έχουν σωστή γνώση αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, τόσο στο σπίτι όσο και στο δάσος.
  • Την εύρεση εθελοντών, οι οποίοι να είναι διατεθειμένοι να αφιερώσουν λίγες ώρες από το καλοκαίρι τους, προκειμένουν να πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένα σημεία που θα μας υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, εθελοντικές 4ωρες  βάρδιες παρατήρησης, για την άμεση ενημέρωση της πυροσβεστικής, σε περίπτωση ανάγκης!

  Δήλωσε και εσύ συμμετοχή με υπευθυνότητα για την Κέρκυρα. Η πυρκαγιά, είναι υπόθεση όλων μας και όχι των λίγων. Μοιράσου το με φίλους και γνωστούς, ελάτε μαζί και δηλώστε συμμετοχή. 
Αξίζει να τονίσουμε, ότι αν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, θα χρειαστεί μόνο μία 4ωρη βάρδια όλο το καλοκαίρι για τον κάθε εθελοντή...δεν αξίζει η Κέρκυρα, η φύση μας, η ζωή που μας προσφέρει το δάσος, τον χρόνο μας αυτό;

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26610 34066 ( Ώρες καταστημάτων )
                         693 7255366 Wind
                         695 1324892 Vodafone
                         693 7255366 Cosmote
                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου