Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η πρόταση της ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ για τα λιμάνια του νησιού που είναι επιχωματωμένα με άμμο και φύκια

 Τα περισσότερα από τα λιμάνια της Κέρκυρας έχουν τεράστια προβλήματα με την άμμο και τα φύκια που εισέρχονται διαρκώς μέσα στους λιμένες, κυρίως λόγω λανθασμένης χωροθέτησης αλλά και παραλήψεων και κακοτεχνιών. Το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών για περίπου δέκα χρόνια  είχε τεράστια προβλήματα και ακόμα και το πλοίο της γραμμής προς τα Διαπόντια, αντιμετώπιζε δυσκολίες να εισέρθει και να εξέλθει από το λιμάνι.
Πρόσφατα βρέθηκε το κονδύλι των 120.000 ευρώ και έτσι πληρώθηκε η εταιρία για να προχωρήσει στην αποκατάσταση. Δυστυχώς οι χρήστες μας είπαν ότι το πολύ σε ένα χρόνο η κατάσταση θα είναι ίδια.



Στο λιμάνι της Αστρακερής έχουν εγκλωβιστεί πολλά σκάφη.
Το βάθος είναι μισό μέτρο. Ανάμεσά τους και ιστιοπλοϊκά σκάφη αναψυχής. Τα χρήματα δεν επαρκούσαν στον εργολάβο για την αποκατάσταση του λιμένα και έτσι το έργο δεν εκτελέστηκε ποτέ.

Και άλλα λιμάνια του νησιού μας έχουν παρόμοια προβλήματα.



Η ΛΥΣΗ:

Η ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑ στο Νέο Δήμο Κερκύρας, με δημοψήφισμα, μπορεί να δώσει την απλή αλλά πολυπόθητη λύση στο πρόβλημα, με την αγορά ενός ειδικού εκσκαφέα για τον καθαρισμό των λιμένων.







Ο αμφίβος περιστρεφόμενος εκσκαφέας Long Reach με στεγανά.


ΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ:

77.500 ευρώ




Το κόστος μεταφοράς του σε πλατφόρμα είναι ελάχιστο, σε σύγκριση με αυτό της μπίγας που μπορεί να μετακινηθεί μόνο δια μέσου θαλάσσης. 





Η άμμος θα αποθηκευτεί και μετά από πλύσιμο με γλυκό νερό θα διοχετεύεται στην αγορά στο 1/4 της σημερινής τιμής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου