Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’;

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΦΙΔΡΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ;

Αυτό το Καταμαράν μπορεί να έρθει στη Κέρκυρα ή από την Νορβηγική πλοιοκτήτρια εταιρία ή από τον Καλλικράτειο Δήμο Κέρκυρας, με δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει προσφέρει χαμηλές τιμές.
Στην Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, επιτρέπονται μόνον πλοία κλειστού τύπου, γιατί τα λιμάνια τους ανήκουν στην κατηγορία Β, δηλαδή μικρή ακτοπλοΐα. Με δημοψήφισμα μπορούν να αποφασίσουν οι Κερκυραίοι πολίτες να γίνει και η Κέρκυρα, όπως η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος, μικρή ακτοπλοΐα, δηλαδή κατηγορία Β' από Γ' που είναι τώρα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα πλοία κλειστού τύπου (παντόφλες) και τα αμφίδρομα που ταξιδεύουν μέχρι 5 και 7 Μποφώρ αντίστοιχα, θα μπορούν να αντικατασταθούν με γρήγορα Καταμαράν, όπως π.χ. το ταχύτερο Καταμαράν στον κόσμο των Νορβηγικών γραμμών, (βλ. φώτο), που θα μπορεί να λειτουργήσει στην γραμμή Κερκύρας-Ηγουμενίτσας, με χαμηλό κόστος εισιτηρίου και διάρκεια διαδρομής περίπου 40 λεπτά.
Για άλλη μια φόρα, δηλώνουν οι εκπρόσωποι της «ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ», ότι έτσι θα παραθερισθούν τα μικροσυμφέροντα της μειοψηφίας, σ’ αυτή την περίπτωση, κυρίως Ηπειρώτικα, των πλοιοκτητών της γραμμής Κερκύρας-Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου