Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια πολιτικής προστασίας



  Με το θέμα της Ναυαγοσωστικής, ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια πολιτικής προστασίας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Κέρκυρας - Κερκυραίων Πρωτοβουλία. Τα σεμινάρια διήρκεσαν 6 εβδομάδες, κάθε Σάββατο, ήταν 2ωρα εκτός από το θέμα των Πρώτων Βοηθειών που ήταν 5ωρο και περιλάμβαναν  τα θέματα: Πρώτες Βοήθειες, Ναυαγοσωστική, Δασοπροστασία, Δασοπυρόσβεση, Αντιμετώπιση σεισμών, Μετεωρολογία, χρήση μέσων επικοινωνίας.

Τονίζουμε ότι τα σεμινάρια ήταν δωρεάν!

  Οι συμμετέχοντες στον τομέα των Πρώτων Βοηθειών, έλαβαν βεβαίωση από το ΕΚΑΒ για τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο σεμινάριο. Συνολικά έλαβαν μέρος 32 άτομα και στο τέλος των σεμιναρίων τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν την όλη προσπάθεια με σχετικό ερωτηματολόγιο.
Τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων θα αναρτηθούν το επόμενο διάστημα.

  Η Κερκυραίων Πρωτοβουλία, θέλει να ευχαριστήσει πρωτίστως τους συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος στα σεμινάρια, αφιερώνοντας τον προσωπικό τους χρόνο. 

  Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στους 9 εκπαιδευτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της και εθελοντικά  παρέδωσαν τα σεμινάρια και είναι οι εξής:

- Από το ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας, οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές οι κ.κ. Τάσης Παναγιώτης & Βαρδέρης Δημήτρης.

-  Από την Δασική Υπηρεσία, η Δασονόμος κ. Μαρία Παπαϊωάννου.

-  Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, ο Διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας  κ.Νικόλαος Κολοβός και ο Ανθυποπυραγός κ. Αλέξανδρος Κοντός.

-  Από την Πολεμική Αεροπορία, ο αξιωματικός - μετεωρολόγος κ. Θανάσης Σταθόπουλος.

-  Από τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Κέρκυρας, ο κ. Μπόντας Γεράσιμος.

-  Από τον Ναυαγοσωστικό Όμιλο Κέρκυρας, οι κ.κ. Χρήστος Μωραίτης & Χάρης Θεοδόσης. 

   Επίσης είναι πολύ σημαντικό ν' αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε, την θετική ανταπόκριση από το Δ.Σ του Ιονίου Ωδείου Κέρκυρας και ιδιαίτερα του διευθυντή κ. Προκόπη Άνθη, για  την παραχώρηση της αίθουσας όλο αυτό το διάστημα για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων, τα βιβλιοπωλεία ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ & ΠΥΞΙΔΑ για την ευγενική χορηγία τους, τον κ. Κρητικό Σπύρο από το Sound Vision για την επίσης σημαντική προσφορά του, τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας κ. Δαλιέτο Κώστα για τη σημαντική βοήθεια του και τέλος όλα τα μέλη της Κερκυραίων Πρωτοβουλία, τα οποία οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την συγκεκριμένη δράση!

Το σεμινάριο με την παραπάνω θεματολογία, έχει ήδη ξεκινήσει από την Κυριακή - 31/3/2013 και στον Χλωμό σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χλωμού!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου