Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Εκστρατεία ενημέρωσης της Κερκυραίων Πρωτοβουλία σε θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας!


Ανακύκλωση!  Yπόθεση του ενός ? Εννοείται πως ΌΧΙ !!!!!

   Όλοι μαζί, πρέπει και μπορούμε να κάνουμε το νησί μας καθαρό και παράδειγμα προς μίμηση ! Δεν σας ζητάμε να αγχωθείτε, αλλά να ενεργοποιηθείτε,  σαν γνήσιοι απόγονοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος!  Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία ενημέρωσης για μια καθαρή πόλη,  όλοι μαζί  μπορούμε να  υλοποιήσουμε αυτή τη σκέψη και η αποζημίωση θα είναι μια ανθρώπινη πόλη για τους Κερκυραίους και τους επισκέπτες μας !

 Η Κερκυραίων Πρωτοβουλία, είναι μια εθελοντική ομάδα, με πολλές δραστηριότητες. Μία από αυτές, είναι και η προσπάθεια να ενημερώσει και ν' αφυπνίσει τον κόσμο, σε θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας. Με την σωστή διαχείρηση των ανακυκλώσιμων υλικών, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά την ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ και να βελτιώσουμε σημαντικά την εικόνα της Κέρκυρας! 

Συνεργαστείτε μαζί μας και όλοι θα έχουμε όφελος απο αυτή την προσπάθεια.....

Ποια υλικα ανακύκλωνονται ?
  • Αλουμίνιο: κουτιά από αναψυκτικά, μπύρες, τσάι κ.α
  • Λευκοσίδηρος: κουτιά από γάλα εβαπορέ, κονσέρβες τόνου, ζωοτροφών, τοματοπολτού κ.α.
  • Πλαστικό: μπουκάλια από νερό, αναψυκτικά, λάδι, απορρυπαντικά, σαμπουάν, κεσεδάκια από γιαούρτι κ.α.
  • Γυαλί: μπουκάλια και βαζάκια από χυμούς, ποτά, τρόφιμα κ.α.
  • Χαρτί και Χαρτόνι: Συσκευασίες από συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσες, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.α. 
Πως κάνουμε ανακύκλωση ?
  • Δεν πετάς ποτέ κοινά απορρίμματα στους κάδους ανακύκλωσης.
  • Ξεχωρίζεις πάντα τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα απορρίμματα.
  • Αδειάζεις ή ξεπλένεις πάντα τις συσκευασίες από τα υπολείμματα και βγάζεις τα καπάκια τους πριν τις πετάξεις στους κάδους ανακύκλωσης
  • Συμπιέζεις τις συσκευασίες όσο μπορείς, ώστε να έχουν το μικρότερο δυνατό όγκο.
  • Ρίχνεις χύμα όλα τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα στους κάδους ανακύκλωσης και ποτέ μέσα σε δεμένες σακούλες ( τότε το περιεχόμενο καταλήγει στη χωματερή ).
  • Χαρίζεις όποια συσκευή δε χρειάζεσαι ή την ανακυκλώνεις μέσω των ειδικών καταστημάτων (κινητά, οικιακές συσκευές κ.α ) ή μέσω του Δήμου.
  • Ανακυκλώνεις τα μελάνια του εκτυπωτή, στα ειδικά καταστήματα.
  • Ανακυκλώνεις τις μπαταρίες στους ειδικούς σωλήνες συλλογής της ΑΦΗΣ.

Εκτός όμως από την ανακύκλωση, ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δώσουμε και στους κανόνες καθαριότητας! Όλοι μας θα πρέπει να τους ακολουθούμε, προκειμένου η εικόνα του νησιού μας να βελτιωθεί, με πολλά οφέλη για όλους μας! Επαγγελματίες και ιδιώτες!

Τι κάνουμε!!

  1. Φροντίζουμε ΠΑΝΤΑ, τα κοινά απορρίμματα που βάζουμε στους πράσινους κάδους, να είναι σε ανθεκτικές πλαστικές σακούλες και πολύ καλά κλεισμένες!
  2. Αντίστοιχα τα ανακυκλώσιμα υλικά, τοποθετούνται ΜΟΝΟ στους μπλε κάδους!
  3. Τοποθετούμε τις σακούλες απορριμμάτων, ΠΑΝΤΑ μεσα στους κάδους και ΠΟΤΕ εξω από αυτούς!
  4. Κλείνουμε ΠΑΝΤΑ τα καπάκια των κάδων μετά την χρήση τους.
  5. Τα καταστήματα βγάζουν τα απορρίμματα τους  ΜΕΤΑ το κλείσιμο της επιχείρησης τους ή 1 ώρα πριν την διελεύση του απορριμματοφόρου.
  6. Όλα τα καταστήματα πρέπει να φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου που καλύπτουν, της πρόσοψης της επιχείρησης καθώς επίσης του πεζοδρομίου μπροστά από την επιχείρηση τους.Ειδικά τα καταστήματα εστίασης, πρέπει να μαζεύουν τα απορρίμματα των πελατών τους και να έχουν καλαίσθητα καλάθια για τα απορρίμματα.
  7. Φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων κ.λ.π. συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους. Υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαριά κ.α, συσκευάζονται σε μικρά δεμάτια με ανθεκτικό σχοινί για εύκολη φόρτωση. Δεν τα βγάζουμε στο πεζοδρόμιο και ενημερώνουμε τον Δήμο για την παραλαβή τους. 
Περισσότερες πληροφορίες: Κερκυραίων Πρωτοβουλία - 26610 33191, 693 7255366

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου