Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή στην Ώρα της Γης - 2015

Το Σάββατο - 28/03/2015 η Κερκυραίων Πρωτοβουλία θα συμμετέχει στην Ώρα της Γης 2015.
Όπως και την περσινή χρονιά, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Κέρκυρας αλλά και άλλους συλλόγους του νησιού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην κάτω πλατεία.

Με κεντρικό μήνυμα "Δικτυωνόμαστε για μια καλύτερη ζωή", κλείστε τα φώτα για 60' (20:30 - 21:30) και ελάτε μαζί μας ν' ανάψουμε κεράκια (ρεσώ) και να δώσουμε το δικό μας μήνυμα από την Κέρκυρα για την Ώρα της Γης!

Τι είναι η Ώρα της Γης;
Η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στην ιστορία!

Πότε διοργανώνεται;
Tο τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου κάθε χρόνο.

Γιατί;
Για να ενισχύσει το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον και να μας δείξει ότι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να έχουν τεράστια αποτελέσματα προς όφελος του περιβάλλοντος και της ζωής μας.


Τι πρέπει κανείς να κάνει;
Απλά να σβήσει τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης. Από κει και πέρα, κάθε χρονιά έχει τη δική της ξεχωριστή πρόκληση. 

Σε τι ωφελεί;
Η Ώρα της Γης είναι μια πολύ «ορατή» συμβολική δράση στην οποία εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο μπορούν εύκολα να συμμετέχουν. Μέσα από μια γιορτή, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις:
«Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου!»

Φυσικά μια ώρα στο σκοτάδι δε δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, το μήνυμα που στέλνουν εκατομμύρια άνθρωποι κλείνοντας μαζί τα φώτα, συμβάλλει στη διαμόρφωση του κατάλληλου πολιτικού κλίματος για την επίλυση των σοβαρότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη.
Γιατί να συμμετέχω;
Επειδή εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας!
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν: φύλο, εθνικότητα, φυλή, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όμως, στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δεν έχουν σημασία τα σύνορα - είμαστε όλοι πολίτες του πλανήτη Γη!


Πως ξεκίνησαν όλα;
Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε το 2007 με μία ερώτηση: Πως μπορούμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση για την περιβαλλοντική υποβάθμιση;
Η απάντηση δόθηκε από μια ομάδα Αυστραλών στο Σίδνεϊ: Να ζητήσουμε από τους κατοίκους της πόλης να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα.


H Ώρα της Γης 2007
Στις 31 Μαρτίου 2007, 2.2 εκατομμύρια άνθρωποι και 2100 επιχειρήσεις στο Σίδνεϊ έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα- την Ώρα της Γης. Αυτή η τεράστια συλλογική προσπάθεια μείωσε την κατανάλωση ενέργειας κατά 10,2% , μέγεθος ανάλογο της απομάκρυνσης από την κυκλοφορία 48.000 αυτοκινήτων για μία ώρα!

Γίνε ΕΣΥ η διαφορά που θέλεις να γίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου