Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

"Γνωρίζω τον τόπο μου" - 2η ομιλία από την κα Αλίκη Δ. Νικηφόρου.



  Συνεχίζεται η δράση της Κερκυραίων Πρωτοβουλία "Γνωρίζω τον τόπο μου - Ιστορία - Μνημεία - Πολιτισμός". 

  Η 2η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη - 23/07/2014 στις 21:00 μμ στον προαύλιο χώρο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Πλατεία Δημαρχείου. 

  Το θέμα "Η Πλατεία Δημαρχείου: οροθέτηση και χρήση ενός εμβληματικού δημόσιου χώρου στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας",  θα παρουσιάσει η κα Αλίκη Δ. Νικηφόρου - επικ. Καθηγήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου, τ. Δ/ντρια Αρχείων Κέρκυρας, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την τιμή αυτή!

Λίγα λόγια για τη δράση:

Η δράση αυτή περιλαμβάνει σειρά ομιλιών με αντικείμενο κάθε φορά ένα διαφορετικό μνημείο της πόλης, με σκοπό να γνωρίσει στους κατοίκους τα μνημεία και την ιστορία τους ώστε αφενός να αποκτήσουν πολύτιμες ιστορικές γνώσεις του αστικού περιβάλλοντος στο οποίο ζουν, αφετέρου να αποτελέσουν οι ίδιοι τους καλύτερους πρεσβευτές της πολιτισμικής τους κληρονομιάς.

 Θέλουμε επίσης να τονίσουμε πως όλες οι ομιλίες της δράσης αυτής, απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, θα είναι άμεσες και κατανοητές και θα πραγματοποιηθούν σε χώρους όπου να υπάρχει οπτική επαφή με το θέμα ώστε να γίνουν ακόμα πιο εύληπτες και κατατοπιστικές.

  Τομέας Πολιτισμού - Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου