Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας


  Συνεδρίασε σήμερα - 11/04/2014 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας με κύριο θέμα: " Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών".

  Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν όλοι οι αρμόδιοι από τις υπηρεσίες και τις εθελοντικές ομάδες καθώς και ο νέος Περιφερειακός Διοικητής  της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος. 

  Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναφορά στην περσινή πολύ καλή χρονιά που είχαμε στο νησί μας από άποψη συντονισμού υπηρεσιών, Δήμου και εθελοντικών οργανώσεων, κάτι που σημαίνει πως φέτος πρέπει οι προσπάθειες να είναι εξίσου συντονισμένες.


Αναφέρθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή νομού, κ. Κόλλα ότι: 

το 2011 είχαμε 152 πυρκαγιές  και 6,000 καμμένα στρέμματα

το 2012 είχαμε 84 πυρκαγιές και 240 καμμένα στρέμματα και 

το 2013 είχαμε 101 πυρκαγιές με μόλις 84 καμμένα στρέμματα

  Οι προσπάθειες όλων συντονίζονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλοι θα προσπαθήσουμε για να έχουμε μια ήσυχη αντιπυρική περίοδο. Φυσικά ο καιρός είναι ένας παράγοντας  που παίζει σημαντικότατο ρόλο και πέρσι ήταν σύμμαχος μας.

   Η Κερκυραίων Πρωτοβουλία και φέτος θα συνεχίσει τη δράση που ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2012 "Κόψτε το δρόμο στη φωτιά", η οποία αφορά εθελοντική επιτήρηση σε 3 πυροφυλάκια και άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση πυρκαγιάς. 

Για το λόγο αυτό καλεί όσους Κερκυραίους επιθυμούν να συμμετέχουν να έρθουν σ' επαφή με τη γραμματεία της Κερκυραίων Πρωτοβουλία στα τηλέφωνα :26610 33191 ( 16:00 - 21:00) & 693 7255366 
και στο e-mail: kerkyraionprotovouliamko@yahoo.gr

  Τέλος να τονίσουμε ότι η απαγόρευση καύσης στον αγρό ξεκινά την 1η Μαΐου και καλό θα ήταν όσοι επιθυμούν να καθαρίσουν τα κτήματα τους να έχουν προβεί στο κάψιμο των χόρτων ή κλαριών μέχρι τέλος Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου