Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Let's Do It Greece - Corfu - Καρδάκι!




   Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Κέρκυρας - Κερκυραίων Πρωτοβουλία, διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας καθαρισμού Let's Do It! Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή - 06/04/2014 στις 10:00 π.μ. στο Καρδάκι (μέσα στο Μον Ρεπό).



   Το 2012 καθαρίσαμε την περιοχή της Βλαχέρενας στο Κανόνι, ενώ το 2013 καθαρίσαμε την παραλία στο Καρδάκι, μέσα στο Μον Ρεπό!


Ιστορικό:


   Το «Let's do it World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, λαμβάνοντας άμεσα διεθνείς διαστάσεις. Στόχος του, η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του Εθελοντισμού. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους και τις εξοχές τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και του αστικού τους περιβάλλοντος.

   O Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» και η επιστημονική οργάνωση ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις, πήραν την πρωτοβουλία και ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές από την Εσθονία αποφασίζοντας να φέρουν την διεθνή καμπάνια και στην Ελλάδα. Δύο νέοι από την Αθήνα, εκπροσώπησαν τη χώρα μας και έλαβαν ενεργό μέρος στο διεθνές συνέδριο εθελοντισμού του 2012 στην Εσθονία. Έτσι φυτεύτηκε και στην Ελλάδα ο σπόρος του Lets do it World με μήνυμα, "πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μέρα".

   Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος χάρη σε εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έγινε πραγματικότητα στις 29 Απριλίου του 2012. Μέσα σε λίγους μήνες το μήνυμα του Let's do it Greece αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες πολίτες και φορείς που οραματίζονται ένα καθαρότερο περιβάλλον.


Για πληροφορίες για τον καθαρισμό  στην Κέρκυρα μπορείτε ν' απευθυνθείτε στη γραμματεία της Κερκυραίων Πρωτοβουλία: 26610 33191 ( 16:00 - 21:00 ) & 693 7255366.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου