Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τη συλλογή πλαστικών καπακιών και την προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων.


   Η Κερκυραίων Πρωτοβουλία ξεκίνησε δειλά από τον Νοέμβριο του 2012 να συλλέγει όλων των ειδών  τα πλαστικά καπάκια. Σκοπός αυτής της προσπάθειας ήταν να βοηθηθούν άτομα με κινητικά προβλήματα που δεν είχαν δυνατότητα να αγοράσουν αναπηρικά αμαξίδια ή άλλα ορθοπεδικά είδη που είχαν ανάγκη.

  Αρχικά δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες της Κέρκυρας και είχαμε σαν αρχικό στόχο να συλλέξουμε ένα τόνο καπάκια. Τέλη Αυγούστου του 2012 είχαμε συλλέξει σχεδόν δύο τόνους με τη σημαντική προσφορά κατοίκων όχι μόνο της Κέρκυρας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Καπάκια ξεκίνησαν να έρχονται από παντού και συνεχίζουν να μας στέλνουν. 


Το αμέσως επόμενο διάστημα η νέα συλλογή καπακιών, η οποία έχει ξεπεράσει τους 2 τόνους  θα παραδοθεί (μέχρι το τέλος του μήνα) σε εταιρεία ανακύκλωσης.

   Επίσης, οι εθελοντές της ομάδας έχουν ξεκινήσει και φτιάχνουν πλαστικούς μικρούς κάδους από μεγάλα μπουκάλια νερού, προκειμένου να τοποθετηθούν σε καταστήματα, σχολεία, υπηρεσίες κ. α για να συλλέγονται πλαστικά καπάκια!

   Να αναφέρουμε ακόμη ότι μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, κάποιοι συμπολίτες μας ευαισθητοποιήθηκαν και πρόσφεραν αναπηρικά αμαξίδια που δεν χρειάζονταν πια, προκειμένου να δοθούν σε συνανθρώπους μας.

Συμπερασματικά λοιπόν, έχουμε καταφέρει με τη βοήθεια όλων σας και κυρίως πολλών παιδιών, να εφοδιάσουμε :
  • Δύο (2) ενήλικες συμπολίτες μας στην Κέρκυρα και
  • Ένα (1) 13χρόνο κοριτσάκι στην Αθήνα
με αναπηρικά αμαξίδια. Τα άτομα αυτά πραγματικά τα είχαν ανάγκη και ελπίζουμε με την παράδοση τους να διευκολυνθεί έστω και λίγο η καθημερινότητα τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετέχουν στη δράση αυτή και φυσικά....συνεχίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου