Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ανάγκη εξοπλισμού για τα πυροφυλάκια



  Από το καλοκαίρι του 2012, η Κερκυραίων Πρωτοβουλία ξεκίνησε πιλοτικά την δράση 
" Κόψτε το δρόμο στη φωτιά ". 

Η δράση αφορά εθελοντική παρατήρηση σε συγκεκριμένα πυροφυλάκια και άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση καπνού ή πυρκαγιάς.

  Το καλοκαίρι του 2013 η δράση αυτή συνεχίζεται σε συνεργασία όπως και πέρσι με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χλωμού, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού - Τμήμα Ευρωπούλων αλλά και εθελοντές πολίτες της Κέρκυρας!

  Στην προσπάθεια μας να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες των εθελοντών και πάντα σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ζητήσαμε από τον Δήμο Κέρκυρας πριν από μερικούς μήνες, να μας βοηθήσει στην κάλυψη με τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα μέσα. Δηλαδή ζητήσαμε να φτιαχτεί λίγο ο δρόμος προς το ένα πυροφυλάκιο(απλά να στρωθεί ο δρόμος  με κάποιο μηχάνημα σε 2 σημεία του, να φτιαχτεί ένα πυροφυλάκιο ξύλινο στο σημείο Τρουμπέτα και να εξοπλιστούν τα 3 πυροφυλάκια με 3 σακίδια με τον απαραίτητο εξοπλισμό για τους εθελοντές ( κιάλια, πυξίδα, φορητό φαρμακείο), τα υπόλοιπα που χρειάζονται θα μας τα χορηγήσει η Π.Υ Κέρκυρας.

  Μέχρι τώρα έχουμε λάβει την  υπόσχεση ότι ο δρόμος θα γίνει ( ελπίζουμε μέχρι αυτή την εβδομάδα, διότι από 1/7/2013 ξεκινούν οι βάρδιες), επίσης αντί για πυροφυλάκιο βρέθηκε ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι που μας παραχωρεί ο αντιδήμαρχος κ. Φωτεινός και που ελπίζουμε να είναι και αυτό στη θέση του αυτή την εβδομάδα.
  Δυστυχώς δεν μπορεί να μας καλύψει στα 3 σακίδια με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ήδη συμπολίτης μας, μας πρόσφερε ένα ζευγάρι κιάλια αλλά χρειαζόμαστε και τα υπόλοιπα για να μπορέσουμε να λειτουργή-
σουμε σωστά. 

Κάνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει για να βρεθεί ο παρακάτω εξοπλισμός.

1)  3 σακίδια τύπου πόλο.       2) 3 φορητά φαρμακεία
3) 3 πυξίδες












4) 2 ζευγάρια κιάλια











Οποιοσδήποτε μπορεί να βοηθήσει ας επικοινωνήσει με τη γραμματεία της Κερκυραίων Πρωτοβουλία στα τηλέφωνα:

6937255366 Wind


695 1324892 Vodafone


693 7255366 Cosmote


E-mail: info@kerkyraionprotovoulia.gr

             kerkyraionprotovouliamko@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου