Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Αποτελέσματα εθελοντικού καθαρισμού στις Αλυκές- Medsos!






  Την Κυριακή - 19/5/2013, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Κέρκυρας - Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ, για 3η συνεχόμενη χρονιά, διοργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό στις Αλυκές, στο πλαίσιο των καθαρισμών που συντονίζει στην Μεσόγειο, το δίκτυο " Σώστε τη Μεσόγειο ".

  Περίπου 40 άτομα, παιδιά και ενήλικες μας τίμησαν  με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά! Μπράβο σε όλους για άλλη μια φορά, έγινε πολύ σημαντική δουλειά και η περιοχή πήρε μια πολύ καλύτερη εικόνα!

  Παρόλο που δεν φαινόταν με μια πρώτη ματιά, η παραλία και η περιοχή είχε πολλά  σκουπίδια! Ο απολογισμός της δράσης: 53 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων και πολλά ογκώδη αντικείμενα!

Εκτός από μέλη της Κερκυραίων Πρωτοβουλία, στη δράση συμμετείχαν:

1)  Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού - Τμήμα Ευρωπούλων.
2)  Γονείς με τα παιδιά τους από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας
3)  Εθελοντές πολίτες και κάτοικοι της περιοχής!

  Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Σπυρίδωνα Ρίγγα για την πολύ καλή συνεργασία και τον υπεύθυνο καθαριότητας, κ. Δημήτριο Γκερέκο, για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από την παραλία!
 
  Το μόνο μελανό σημείο της ημέρας, ήταν η διαπίστωση της οικολογικής καταστροφής στην περιοχή, από ίχνη πετρελαίου (;), κάτι που θα το κοιτάξουμε καλύτερα και θα προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες τις επόμενες ημέρες! 









Περισσότερες φωτογραφίες από την δράση: https:
//www.facebook.com/media/set/?set=a.480478468691977.1073741835.100001894853496&type=1

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω πως από το σημείο αυτό τροφοδοτούνται όλες οι δεξαμενές καύσιμων στο νησί, οπότε αν βρέθηκαν ίχνη καυσίμων θα πρέπει να ερευνηθούν τυχόν διαρροές στον αγωγό, καθώς και οι τάφροι ομβρίων που εκβάλουν στη θάλασσα κοντά στις εγκαταστάσεις των δεξαμενών, και του γειτονικού Βενζινάδικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή