Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Για τον Δημήτρη...


  Η "δράση" για τον Δημήτρη, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012 και συνεχίζεται κανονικά κάθε μήνα, μέχρι και σήμερα. Η όλη προσπάθεια αφορά την βοήθεια σε συμπολίτη μας με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

 Μέχρι τώρα μέρος σε αυτή την προσπάθεια, πήραν εθελοντές της Κερκυραίων Πρωτοβουλία, εθελοντές πολίτες και εθελοντές από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού - Τμήμα Ευρωπούλων. 

Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε περισσότερους εθελοντές που θα λάβουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια και αναφερόμαστε στην Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Κέρκυρας! Όσο υπάρχουν άνθρωποι τελικά, πολλά μπορούμε να επιτύχουμε....

Το ιστορικό: Μερικές φορές στη ζωή, κάποια πράγματα δεν μπορείς να υπολογίσεις πως θα καταλήξουν. Έτσι έγινε και στην περίπτωση ενός νέου Κερκυραίου, ο οποίος μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, 6 χρόνια τώρα. Δεν θα μπορούσαμε να μην ευαισθητοποιηθούμε με την ιστορία του και να μην προσπαθήσουμε να του δώσουμε λίγη βοήθεια.

   Ο κύριος αυτός, το μόνο που μας ζήτησε, όταν ήρθαμε σ' επαφή μαζί του, ήταν αν μπορούμε να τον κατεβάζουμε 1 φορά το μήνα στην πόλη για μια μικρή βόλτα. Οφείλουμε να τονίσουμε, ότι μένει στην καρδιά της πόλης, αλλά στον τελευταίο όροφο και πρέπει να τον κατεβάσουμε και ανεβάσουμε με το καροτσάκι. Τον τρόπο που θα γίνει αυτό, θα μας τον υποδείξει ο φυσικοθεραπευτής του και ένας νοσοκόμος που έχει ανάλογη πείρα σε τέτοιες περιπτώσεις. 
   Για την διαδικασία αυτή, θα χρειαστούν 4 εθελοντές την κάθε φορά, άνδρες, χειροδύναμοι και ελπίζουμε να βρεθούν αρκετοί εθελοντές που θα θελήσουν να βοηθήσουν, για να μην κουράζονται συνεχώς τα ίδια άτομα. Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 20 εθελοντές και ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι. Η δράση αυτή θα γίνεται από Κυριακή, αφού υπάρξει συνεννόηση των εθελοντών για την ώρα που μπορούν όλοι. Ακόμη και αν δεν μπορείτε για κάποιο λόγο να συμμετέχετε, παρακαλώ κοινοποιήστε το, όσο πιο πολλοί το δουν, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να βρεθούν εθελοντές! 


Πληροφορίες για τη δράση ή δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τη γραμματεία της Κερκυραίων Πρωτοβουλία:

6937255366 Wind
695 1324892 Vodafone
693 7255366 Cosmote
E-mail: kerkyraionprotovouliamko@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου