Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ανοιχτή πρόσκληση προς εθελοντικές ομάδες, εθελοντές πολίτες και φορείς της Κέρκυρας.







   Το καλοκαίρι του 2012 κατά τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Κέρκυρας - Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ, οργάνωσε, συντόνισε και πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας , τη δράση «Κόψτε το δρόμο στη φωτιά», η οποία αφορούσε εθελοντική παρατήρηση σε επιλεγμένα πυροφυλάκια ( Τρουμπέτα, Πέλεκας και Χλωμός ) και άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση καπνού ή πυρκαγιάς.

  Η δράση είχε πολύ θετικά αποτελέσματα και για το λόγο αυτό συνεχίζεται πιο εντατικά και το καλοκαίρι του 2013. Για να γίνει πιο αποτελεσματική η παρατήρηση θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια στα πυροφυλάκια για τους εθελοντές που θα συμμετέχουν, προκειμένου να έχουν την βασική κατάρτιση που απαιτείται. Τα σεμινάρια θα είναι 3ωρα και θα περιλαμβάνουν θεωρητικό αλλά και πρακτικό μέρος στα πυροφυλάκια.

  Η Κερκυραίων Πρωτοβουλία προσκαλεί όλους τους πολίτες με οικολογική συνείδηση, τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα, σωματεία εργαζομένων αλλά και φορείς της Κέρκυρας, να ενημερώσουν τα μέλη τους για την συγκεκριμένη δράση και να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της Κερκυραίων Πρωτοβουλία για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία τυχόν προκύψει ή για να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση.

   Θεωρούμε πως με τη δράση αυτή, ο κάθε πολίτης παίρνει μέρος ενεργά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των περιουσιών αλλά και ανθρώπινων ζωών που μπορούν να πληγούν από μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Μην μένεις άλλο αμέτοχος. Δήλωσε συμμετοχή και πάρε μέρος στην λύση του προβλήματος!

Τηλέφωνα επικοινωνίας                                               
Wind      : 693 7255366
Vodafone: 695 1324892                                                             
Cosmote : 697 3793826
E-mail: kerkyraionprotovouliamko@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου