Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Με μεγάλη συμμετοχή το " Ταξίδι στο Παρελθόν"


  Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, ολοκληρώθηκε το "Ταξίδι στο Παρελθόν", το Σάββατο - 23/3/2013 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας από την Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ, σε συνεργασία με 2 Κερκυραίους συλλέκτες παλαιών φωτογραφιών της Κέρκυρας, τους κ.κ. Τάσο Ζωχιό & Θεόφιλο Τζίκα.

  Οι παρευρισκόμενοι, μπόρεσαν μέσα σε περίπου δυόμιση ώρες  να απολαύσουν σπάνιες & παλιές φωτογραφίες από τις ιδιωτικές συλλογές των συλλεκτών. Φωτογραφίες που χρονολογούνται από το 1858 έως και το 1965. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της βραδιάς, έπαιξε η παράλληλη περιγραφή σε κάθε φωτογραφία, από τους ίδιους τους συλλέκτες. Έτσι οι παρευρισκόμενοι, μπόρεσαν όχι μόνο να δουν αλλά και να κατανοήσουν σημαντικά στοιχεία των φωτογραφιών!


  Έκπληξη της βραδιάς που άξιζε πραγματικά να  δουν όλοι οι Κερκυραίοι, αποτέλεσε ένας πίνακας - πανόραμα του 1806, 360 μοιρών από τους Edward Dodwell και του Ιταλού Simone Pomardi. Το πανόραμα παρουσίαζε την Κέρκυρα μιας άλλης εποχής με φωτογραφική λεπτομέρεια, που ήταν πραγματικά εκπληκτική! 

  Ο πίνακας εκτίθεται για πρώτη φορά δημόσια στο βρετανικό μουσείο, ξεπερνά τα  4 μέτρα και αποτελεί πραγματικά μια πανέμορφη παρουσίαση της Κέρκυρας της εποχής εκείνης!

 Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τον κ. Τάσο Ζωχιό & τον κ. Θεόφιλο Τζίκα, για τις υπέροχες αυτές φωτογραφίες που μοιράστηκαν μαζί μας, τον κ. Σπύρο Γαγγάδη & τον κ. Σπύρο Κρητικό για τις ευγενικές χορηγίες τους στην εκδήλωση και τον υπεύθυνο του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας κ. Φώτη Σκούρτη για την παραχώρηση της αίθουσας για την εκδήλωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου