Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Εθελοντική συλλογή από πλαστικά καπάκια νερού και αναψυκτικών.







    Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, αλλά δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να το πραγματοποιήσουν. Μέσα όμως από την κρίση, κάποιες φορές βγαίνουν και θετικά ερεθίσματα που μπορούν να δώσουν λύσεις! 

  Σε ολόκληρη την Ελλάδα, απλοί πολίτες, σύλλογοι, σχολεία κ. α συλλέγουν πλαστικά καπάκια, με σκοπό να τα παραδώσουν σε εταιρείες εμφιαλώσεως ή ανακύκλωσης και εκείνες με τη σειρά τους να συμβάλλουν οικονομικά, στην αγορά αναπηρικών καροτσιών και άλλων ορθοπεδικών βοηθημάτων, που είναι απαραίτητα για πολλούς συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, αλλά δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να τ' αγοράσουν. 

   Μια σημαντική προσπάθεια - συμφωνία, έγινε από τον Σύλλογο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων του Νομού Πέλλας με μεγάλη εταιρεία ανακύκλωσης - εμφιάλωσης με έδρα τη Μακεδονία. Με μόνον όρο τη διασφάλιση της ανωνυμίας της, δέχθηκε να παραλάβει τις τεράστιες ποσότητες από πλαστικά καπάκια, που είχε ήδη συγκεντρώσει ο Σύλλογος, και να ενισχύσει οικονομικά την αγορά αναπηρικών καροτσιών και άλλων ορθοπεδικών ειδών. 

  Η προσπάθεια  αυτή συνεχίζεται και θέλουμε να βοηθήσουμε και εμείς από την Κέρκυρα τους συνανθρώπους μας! Να τονίσουμε ότι η στήριξη των πολιτών εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη, καθώς για 1 απλό αναπηρικό καροτσάκι απαιτούνται καπάκια βάρους 1 τόνου (1 κιλό ισούται με 540 καπάκια) και ο αριθμός αυξάνεται αν το καροτσάκι είναι ηλεκτροκίνητο. Μέχρι τώρα ο Σύλλογος κατάφερε ν' αποκτήσει 6 αναπηρικά καροτσάκια που αντιστοιχεί σε 3.200.000 πλαστικά καπάκια!!!
Τα πρώτα 3 δόθηκαν σε νεφροπαθείς της Εθελοντικής Ομάδας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, ενώ το 1 στάλθηκε σε ένα παιδάκι στο Βέλο Κορινθίας. Στη συνέχεια 2 καροτσάκια διατέθηκαν σε μέλη του Συλλόγου στα Γιαννιτσά ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να δοθούν τα τελευταία 2 σε άτομα με κινητικά προβλήματα στην Φθιώτιδα.


  Έτσι λοιπόν ήρθαμε σ' επαφή με το σύλλογο αυτό και του αναφέραμε το γεγονός ότι έχουμε ήδη συλλέξει πάνω από 6.000 καπάκια από μέλη, φίλους και γνωστούς της ομάδας στην Κέρκυρα μέχρι τώρα και τα οποία θα αποστείλουμε σύντομα. Χρειάζονται όμως πολλά ακόμη.

Για το λόγο αυτό, σας ζητάμε να βοηθήσετε και εσείς από την πλευρά σας, μαζεύοντας τα πλαστικά καπάκια από νερό και αναψυκτικά, ανεξαρτήτου εταιρείας και να μας τα παραδώσετε. Επίσης να το διαδώσετε όπου μπορείτε, σε φίλους, γνωστούς, στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά σας, σε φροντιστήρια, αθλητικούς συλλόγους, δημόσιες υπηρεσίες, ξενοδοχεία, καταστήματα κ.α 

Η συλλογή στην Κέρκυρα, γίνεται από την Κερκυραίων Πρωτοβουλία και τα φυλάσσουμε σε αποθήκη. Αφού μαζευτεί μια μεγάλη ποσότητα, τα ζυγίζουμε( για να έχουμε στατιστικά στοιχεία ) και κατόπιν τα αποστέλλουμε στα γραφεία του συλλόγου παραπληγικών του Νομού Πέλλας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση αυτή μπορείτε ν' απευθυνθείτε στην κ. Ανδριάνα Σταύρου στα τηλέφωνα: 



26610 34066 ( Ώρες καταστημάτων )

6937255366 Wind
695 1324892 Vodafone
693 7255366 Cosmote

 
E-mail: kerkyraionprotovouliamko@yahoo.gr , 
http://politonexousia.blogspot.com/ και στο 
Facebook: Κερκυραίων Πρωτοβουλία - Πολιτών Εξουσία ΜΚΟ(ομάδα), Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ (προφίλ ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου