Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Δράσεις της Κερκυραίων Πρωτοβουλία - Πολιτών Εξουσία ΜΚΟ


                     Κερκυραίων Πρωτοβουλία - Πολιτών Εξουσία ΜΚΟ                                                        
Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα  
(Πολιτισμού-Οικολογίας-Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
Επικοινωνία μαζί μας: 26610 34066, 693 7255366, 6951 324892
http://politonexousia.blogspot.com/ και στο Facebook: Κερκυραίων Πρωτοβουλία - Πολιτών Εξουσία ΜΚΟ

Ποιοι είμαστε

Η Κερκυραίων Πρωτοβουλία - Πολιτών Εξουσία ΜΚΟ, ιδρύθηκε το 2011 στην Κέρκυρα, από ευαισθητοποιημένους πολίτες που θέλησαν μέσα από τον εθελοντισμό, να κάνουν δράσεις ουσίας στο νησί!!!  Ζώντας μία από τις πιο δύσκολες εποχές στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας, τα μέλη και η Συντονιστική Γραμματεία, προσπαθούν:


1)  Nα πραγματοποιούν δράσεις οικολογικού χαρακτήρα ( καθαρισμούς παραλιών, δασών, ιστορικών μνημείων, δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης παιδιών, δράσεις ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος).


2)Δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα ( για ενίσχυση και διάδοση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, άλλωστε το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας, έχει ενταχθεί στην UNESCO).

 3) Να συμπαραστέκονται με διάφορες δράσεις και να ευαισθητοποιούν και άλλους να το πράττουν αυτό, σε ομάδες, οικογένειες και ιδρύματα που έχουν ανάγκη.

Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει πολλά, αρκεί, όλοι μας να κατανοήσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας και ότι πρέπει σε εθελοντικό επίπεδο πάντα,  να προσφέρουμε όπως και όποτε μπορούμε!!!

1)  Υποστήριξη στο Χαμόγελο του Παιδιού! 15/5/2011, η δράση απευθυνόταν σε παιδιά και περιλάμβανε ζωγραφική (καθοδηγούμενα από ζωγράφους), χειροτεχνία, δημιουργική ζαχαροπλαστική, ομαδικά παιχνίδια. Επίσης στον χώρο λειτούργησε χαριστικό και ανταλλακτικό παζάρι. H συμμετοχή ήταν μεγάλη, πάνω από 300 εισιτήρια δόθηκαν και όλα τα έσοδα διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού στην Κέρκυρα! Επίσης πολλοί από τους γονείς ενίσχυσαν τους κουμπαράδες του Χαμογέλου που μας είχαν διαθέσει για την εκδήλωση και πολλοί ήταν αυτοί που μας έφεραν και υλικά αγαθά για το σπίτι του Χαμόγελου.

2)  Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας, σε συνεργασία με το δίκτυο " Σώστε τη Μεσόγειο".
22/5/2011, καθαρίστηκε η παραλία στην περιοχή Βιταλλάδες στη Νότια Κέρκυρα . Συλλέχθηκαν περίπου 70 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων και επίσης 3 μεγάλοι κάδοι με διάφορα υλικά(δίχτυα κ.α. ).


3) Εθελοντικός καθαρισμός ιστορικών μνημείων ( Τα επτάνησα).
20/4/2011, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός των Επτανήσων και των μαρμάρων στην Σπιανάδα , μαζί με άλλη εθελοντική ομάδα της Κέρκυρας, από graffiti.

4) "Αξίζει να προσφέρεις".
Από 23/9/2011 - 26/9/2011, πραγματοποιήθηκε συλλογή αγαθών ( ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη και τρόφιμα ), προκειμένου να ενισχυθούν το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας, το Γηροκομείο Κέρκυρας, το Χαμόγελο του Παιδιού και κάποιες οικογένειες!

5)  Έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης καταστημάτων σε θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας.
29/11/2011, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση με ειδικά φυλλάδια σε καταστήματα της πόλης της Κέρκυρας. Επίσης τους δόθηκαν ερωτηματολόγια και φυλλάδια καταγραφής παραπόνων, προκειμένου να βγάλουμε συμπεράσματα, τόσο για το επίπεδο της γνώσης για την ανακύκλωση όσο και για να ομαδοποιήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο θέμα της καθαριότητας! Η δράση είναι σε εξέλιξη...

6) Διπλή δράση για την Παγκόσμια  Ημέρα Εθελοντισμού!

α)  4/12/2011, επαναλληπτικός καθαρισμός των Επτανήσων από μουτζούρες και φύτεμα καλωπιστικών φυτών στο πίσω μέρος των Επτανήσων.

β)  4/12/2011, συνεχίσαμε την ενημέρωση με ειδικά φυλλάδια σε καταστήματα της πόλης της Κέρκυρας, αλλά και σε περαστικούς. Μας βοήθησαν τα παιδιά απο το τμήμα Οδηγισμού Κοντοκαλιού – Γουβιών! Επίσης έγινε ανακύκλωση μπαταριών και κινητών τηλεφώνων!

7)  Δωρεάν οδοντιατρικός, παιδιατρικός και διατροφολογικός έλεγχος σε ευπαθής ομάδες του πληθυσμού!
14/12/2011, μέλη μας ( οδοντίατρος, παιδίατρος και διαιτολόγος ), προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες σε άτομα που είχαν ανάγκη!

8) Εθελοντικό βάψιμο των τοίχων ( κάλυψη των μουτζουριών )στην παλιά πόλη σε συνεργασία με την Επιτροπή Αισθητικής Δήμου Κέρκυρας και άλλες εθελοντικές ομάδες και εθελοντές πολίτες!
15/1/2012, πραγματοποιήθηκε η παραπάνω δράση και το αποτέλεσμα ήταν η ανάδειξη της ομορφιάς της παλιάς πόλης!

9)  Καθαρισμός της στοάς (μίνας) στην λαική αγορά.
25/1/2012, μέλη της ΜΚΟ καθάρισαν την μίνα που βρίσκεται στην λαική αγορά από τα σκουπίδια και έβγαλαν φωτογραφίες. Η ΜΚΟ ετοιμάζει πρόταση προς την αρχαιολογία, για την ανάδειξη των στοών της Κέρκυρας!

10)  Δράση σε εξέλιξη: Συλλογή υλικών αγαθών ( ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία κ.λ.π ), για ιδρύματα και πολίτες που έχουν ανάγκη!

11)  Δράση σε εξέλιξη: Εθελοντική βοήθεια στο Χαμόγελο του Παιδιού!1 σχόλιο: