Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Δράσεις της Κερκυραίων Πρωτοβουλία

     Η Κερκυραίων Πρωτοβουλία, ιδρύθηκε το 2011 στην Κέρκυρα, από ευαισθητοποιημένους πολίτες που θέλησαν να κάνουν πράξεις και να μην μείνουν στα λόγια!  Ζώντας μία από τις πιο δύσκολες εποχές στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας, τα μέλη και η Συντονιστική Γραμματεία, προσπαθούν:
1)  Nα πραγματοποιούν δράσεις οικολογικού χαρακτήρα ( καθαρισμούς παραλιών, δασών, ιστορικών μνημείων, δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης παιδιών, δράσεις ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος). Μέσα από τις δράσεις αυτές, γίνεται ενημέρωση των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής για τη δράση και προτροπή για δική τους συμμετοχή. Επίσης για κάθε δράση, γίνονται συνεχείς αναρτήσεις στο διαδίκτυο, προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

2)Δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα ( για ενίσχυση και διάδοση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, άλλωστε το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας, έχει ενταχθεί στην UNESCO). Επίσης διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πάντα με την συμμετοχή εθελοντών και των οποίων τα έσοδα, αν και εφόσον υπάρχουν, θα διατείθενται σε κοινωφελή ιδρύματα του νησιού!

3) Να συμπαραστέκονται με διάφορες δράσεις και να ευαισθητοποιούν και άλλους να το πράττουν αυτό, σε ομάδες, οικογένειες και ιδρύματα που έχουν ανάγκη.

Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει πολλά, αρκεί, όλοι μας να κατανοήσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας και ότι πρέπει σε εθελοντικό επίπεδο πάντα,  να προσφέρουμε όπως και όποτε μπορούμε!!!

Οι μέχρι τώρα δράσεις μας:

1)  Υποστήριξη στο Χαμόγελο του Παιδιού! 15/5/2011, η δράση απευθυνόταν σε παιδιά και περιλάμβανε ζωγραφική (καθοδηγούμενα από ζωγράφους), χειροτεχνία, δημιουργική ζαχαροπλαστική, ομαδικά παιχνίδια. Επίσης στον χώρο λειτούργησε χαριστικό και ανταλλακτικό παζάρι. H συμμετοχή ήταν μεγάλη, πάνω από 300 εισιτήρια δόθηκαν και όλα τα έσοδα διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού στην Κέρκυρα! Επίσης πολλοί από τους γονείς ενίσχυσαν τους κουμπαράδες του Χαμογέλου που μας είχαν διαθέσει για την εκδήλωση και πολλοί ήταν αυτοί που μας έφεραν και υλικά αγαθά για το σπίτι του Χαμόγελου. Προς το τέλος της εκδήλωσης έγινε μία μικρή παρουσίαση στους γονείς για την έννοια του εθελοντισμού και την ανάγκη που υπάρχει, όλοι μας να συμμετέχουμε ενεργά. Πολλοί ήταν αυτοί που στο τέλος της εκδήλωσης μας άφηναν τα στοιχεία τους  για μελλοντική ενημέρωση εθελοντικών δράσεων!!!2) Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας, σε συνεργασία με το δίκτυο " Σώστε τη Μεσόγειο".
22/5/2011, καθαρίστηκε η παραλία στην περιοχή Βιταλλάδες στη Νότια Κέρκυρα . Καθαρίστηκαν σχεδόν 4 χιλιόμετρα παραλίας και έγινε λεπτομερής καταγραφή των αποτελεσμάτων σε ειδικά φυλλάδια, τα οποία και στάλθηκαν στον Med SOS προς αξιολόγηση. Συλλέχθηκαν περίπου 70 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων και επίσης 3 μεγάλοι κάδοι με διάφορα υλικά(δίχτυα κ.α. ).
Το πιο θετικό σημείο στην συγκεκριμένη δράση, ήταν ότι συμμετείχαν και κάποιοι τουρίστες που έτυχε να παραθερίζουν στην περιοχή!3)Εθελοντικός καθαρισμός ιστορικών μνημείων ( Τα επτάνησα).
20/4/2011, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός των Επτανήσων και των μαρμάρων στην Σπιανάδα , μαζί με άλλη εθελοντική ομάδα της Κέρκυρας, από graffiti.

4) "Αξίζει να προσφέρεις".
Από 23/9/2011 - 26/9/2011, πραγματοποιήθηκε συλλογή αγαθών ( ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη, και τρόφιμα ), προκειμένου να ενισχυθούν το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας, το Γηροκομείο Κέρκυρας, το Χαμόγελο του Παιδιού και κάποιες οικογένειες! Συλλέχθηκαν 1399 είδη και τα οποία παραδόθηκαν όλα στα προαναφερόμενα ιδρύματα και σπίτια. Στη διάρκεια της δράσης γινόταν καταγραφή των αγαθών και ενημέρωση των πολιτών για την έννοια του εθελοντισμού και της μεγάλης σημασίας του!
     Η επόμενη δράση μας, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των τελικών ρυθμίσεων και λεπτομεριών, αφορά και πάλι το περιβάλλον. Από εθελοντές και μόνο, θα γίνει μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν την ανακύκλωση και την καθαριότητα. Θα γίνει ενημέρωση ανά περιοχές, των καταστημάτων, των σχολείων αλλά και των νοικοκυριών, προκειμένου να κατανοήσουν όλοι τη μεγάλη σημασία που έχει η ανακύκλωση στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας! Στο πρόγραμμα, είναι να πραγματοποιηθούν και πολλές δράσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, οι οποίες μέσα από έξυπνες και αποδεδειγμένες πρακτικές, έχουν μεγάλη απήχηση στους πολίτες! Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στους μικρούς μας φίλους, μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και άλλες δράσεις, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσουμε από αυτήν την τρυφερή ηλικία για την έννοια του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος!

Η Συντονιστική Γραμματεία
Κερκυραίων Πρωτοβουλία
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου