Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας.

     Στα πλαίσια της επόμενης δράσης της Κερκυραίων Πρωτοβουλία, που αφορά την ενημέρωση των καταστημάτων, των σχολείων και των νοικοκυριών, για θέματα ανακύκλωσης και καθαριότητας., την Παρασκευή, 23/9/2011, επισκεφθήκαμε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κέρκυρας, κ. Αλέξανδρο Δήμου και του παραθέσαμε τα κείμενα που πρόκειται να διανεμηθούν από εθελοντές.      
  Επίσης, συζητήσαμε μαζί του για κάποια προβλήματα που έχουμε εντοπίσει στον τομέα της καθαριότητας και έγιναν τοποθετήσεις από την πλευρά μας για την επίλυση τους. 
   Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε και έγινε ανάλογη πρόταση, είναι να εξετάσει o Δήμος Κέρκυρας, την περίπτωση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Δόθηκαν στον κ. Αντιδήμαρχο τα στοιχεία του υπεύθυνου εταιρείας ανταποδοτικής ανακύκλωσης, με τον οποίο έχουμε ήδη μιλήσει, προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί του. Πιστεύουμε ότι η ανταποδοτική ανακύκλωση, κερδίζει έδαφος τον τελευταίο καιρό και ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή, ένα βήμα συν, για την ανακύκλωση στην Κέρκυρα!
       Επίσης ζητήθηκε από τον κ. Δήμου, να μεριμνήσει για  την ακριβή τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας, τη στήριξη της Δημοτικής Αστυνομίας στην προσπάθεια μας, τη συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α ( Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης), το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων, το ειδικό τέλος για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων, οι κάδοι απορριμμάτων (συχνό πλύσιμο, κλείσιμο των καπακιών κ.α. ),  ανάπτυξη της κομποστοποίησης, σε πρώτο στάδιο σε ξενοδοχεία και εστιατόρια και αρκετά άλλα θέματα.Η συζήτηση ολοκληρώθηκε και είμαστε εν αναμονή, για να μας ενημερώσει για τα τελικά συμπεράσματα, προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο η δράση μας αυτή!
Στοιχεία επικοινωνίας μαζί μας:


Κερκυραίων Πρωτοβουλία
Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα  
(Πολιτισμού-Οικολογίας-Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
Επικοινωνία μαζί μας: 26610 33191, 693 7255366,
E-mail: kerkyraionprotovouliamko@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου