Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Δεν νομίζετε ότι ήρθε πια αυτή η ώρα???

     Κέρκυρα!!!!! Ζούμε σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Ένα νησί που κάποτε αποτελούσε τη ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού, ένα νησί με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, με απερίγραπτο φυσικό κάλλος και  που κάποτε, ήταν από τα πιο φιλόξενα μέρη... για να επισκεφθείς! Τι κάνουμε όμως εμείς που ζούμε τώρα εδώ για το νησί μας? Τι κάνουμε για την πολιτιστική μας κληρονομιά,τι κάνουμε για να έχουμε περισσότερο και καλύτερο τουρισμό ( μιας και αυτός ο τομέας είναι η 1η πηγή εισοδήματος για τους περισσότερους από εμάς)? Τι κάνουμε για την αναβάθμιση της ζωής μας αλλά και των παιδιών μας? ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? Εκτός από το να μουντζουρώνουμε τα μνημεία μας, να εκμεταλλευόμαστε ( πολλές φορές σε μεγάλο βαθμό αισχροκέρδειας )  τους επισκέπτες μας, να μολύνουμε το περιβάλλον με πολλούς και ευρηματικούς τρόπους, να περιμένουμε από τους τοπικούς άρχοντες να πράξουν  όσα είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, να ανεχόμαστε από το κεντρικό κράτος να μας εξαθλιώνει οικονομικά, να κάνουμε τα στραβά μάτια σε οικονομικές ατασθαλίες αλλά και σκάνδαλα, από άτομα που τους έχουμε δώσει σημαντική θέση για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του νησιού, της χώρας αλλά και των πολιτών…..αλλά στο τέλος τις περισσότερες φορές, καταλήγουν να εξυπηρετούν δικές τους ανάγκες και προσωπικές φιλοδοξίες!!!!!
     Θέλω να πιστεύω πως η οικονομική κρίση που διανύουμε και γενικά οι δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι ( άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο ), έχει κάνει κάποιους από εμάς ν’αλλάξουμε στάση και νοοτροπία, πάνω σε πολλά θέματα. Και έτσι πρέπει!!!! Πρέπει πλέον ν’ αφήσουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος ( όχι όμως και να τα ξεχάσουμε) και να δούμε τη ζωή, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, από άλλο πρίσμα.
     Γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια από την Πλατεία Δημαρχείου και απ’ όλες τις πλατείες της χώρας, ν’αλλάξουν οι καταστάσεις που μας έφεραν σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Πολλοί συμπολίτες μας, διαδηλώνουν ειρηνικά,  ένα μήνα τώρα, ενάντια σε όλα και σε όλους αυτούς που θέλουν να μας ξεπουλήσουν, ενάντια σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι πάλι θα γίνει το δικό τους και ότι θα μας οδηγήσουν σαν πρόβατα στη σφαγή. Γιατί για σφαγή πρόκειται και όχι για εθνική σωτηρία!!!
     Οι υπόλοιποι όμως τι κάνουμε? Περιμένουμε από τους λίγους να έρθει μία καινούργια αρχή? Περιμένουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα, να βγάλει άλλος το φίδι από την τρύπα? Αυτό μας δίδαξε η ένδοξη ιστορία μας? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!
Είμαστε Έλληνες  ή το έχουμε χάσει ακόμα και αυτό? Έχουμε περάσει πολλά σαν Έθνος και απ’ ότι φαίνεται, οι περιπέτειες μας δεν τελειώνουν εδώ. Είναι όμως καιρός να δείξουμε σε όλους ποια είναι η Ελληνική Ψυχή!!!
     Είναι καιρός να δείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι των προγόνων μας και της ιστορίας μας, είναι καιρός να γράψουμε και πάλι ιστορία! Πως θα τα κάνουμε όλα αυτά? Με ποιο τρόπο θα αλλάξουμε συνήθειες που έχουν γίνει κομμάτι από εμάς? Με δύναμη!!!! Με την ίδια δύναμη που μια μανά μπαίνει μπροστά, όταν δει ότι απειλείται το παιδί της, με την ίδια δύναμη που υπερασπιζόμαστε τη ίδια μας τη ζωή, όταν έρθει η μοιραία στιγμή! Πρέπει να δείξουμε μεγάλη δύναμη για να ξεριζώσουμε το υπάρχον μιασματικό σύστημα, που μας οδήγησε εδώ και πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.
   Ας γίνουμε πιο ενεργοί πολίτες, ας σταματήσουμε να σκεφτόμαστε πια ατομικά αλλά να πράττουμε συλλογικά, για το καλό του νησιού μας και της χώρας μας, ας ξεπεράσουμε πια τη ζωή που μας προέγραψαν και ας ξαναγράψουμε το σενάριο της ζωής μας, μόνοι μας! Μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε και έχοντας μαζική συμμετοχή.
 

Άμεση Δημοκρατία.
Αποφάσεις από το σύνολο και όχι από τους λίγους.

Δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια σε όλα τα θέματα.

Συνεχής έλεγχος των μεγάλων αποφάσεων από ομάδες πολιτών.

   Βλέποντας τον δίκαιο αγώνα της πλειοψηφίας πλέον του Ελληνικού λαού, ενάντια στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί του, ώστε να μην παρθούν άλλα. Όσο ο λαός συνειδητοποιεί την αδικία που τον αγκαλιάζει, τόσο  μεγαλώνει η απαίτηση για απόδοση δικαιοσύνης και πραγματική διακυβέρνηση του τόπου από  ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Ας συνειδητοποιήσουμε πλέον ότι πέρασε η εποχή του ρουσφετιού και του εύκολου πλουτισμού, εις βάρος συμπολιτών μας! Είναι πλέον η πιο κατάλληλη στιγμή για να δείξουμε το δρόμο και στα υπόλοιπα κράτη, όπως κάποτε οι αρχαίοι προγόνοι μας  έφεραν την Δημοκρατία. Εμείς θα φέρουμε τη δικαιοσύνη, την πραγματική αλληλεγγύη και την ισονομία που  αρμόζει στην ένδοξη ιστορία μας. Δεν νομίζετε ότι ήρθε πια αυτή η ώρα???

Στηρίζουμε τους αγανακτισμένους ολόκληρης της Ελλάδας! Είμαστε ένας/μία από αυτούς!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου