Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Αποτελέσματα εθελοντικού καθαρισμού


Δελτίο Τύπου

    Πολύ σημαντική και αξιόλογη δουλειά, έκαναν την Κυριακή, 22/5/2011 στην παραλία των Βιταλλάδων, μέλη της Κερκυραίων Πρωτοβουλία και εθελοντές! Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κέρκυρας, καθαρίστηκε, στο μεγαλύτερο μέρος της, χάρη στην ευαισθητοποίηση και στην προσπάθεια απλών πολιτών! Πάνω από 2 χλμ παραλίας!!!! καθαρίστηκαν και το αποτέλεσμα ήταν η συλλογή 70 μεγάλων σακουλών και επίσης  γέμισαν 2 κάδοι απορριμμάτων με με σχοινιά, κομμένα δίχτυα και άλλα αλιευτικά είδη!!!!!
   Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ήρθαν και κουράστηκαν πραγματικά πολύ. Αξίζει ακόμη ν’ αναφέρουμε ότι κάποιοι από τους εθελοντές, έφεραν μαζί και τα παιδιά τους, που με φοβερό ζήλο , πήραν μέρος!
   Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, συμπληρώθηκαν και τα ειδικά φυλλάδια καταγραφής απορριμμάτων, που μας απέστειλε το δίκτυο « Σώστε τη Μεσόγειο», ώστε να σταλούν προς αξιολόγηση από το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών!
Πάντως τα δικά μας πρώτα συμπεράσματα, για το που οφείλεται η ρύπανση στην συγκεκριμένη παραλία, έχουν ήδη βγει και δυστυχώς το πιο μεγάλο ποσοστό, οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα!!! Στο τέλος του καθαρισμού τοποθετήθηκαν πινακίδες που αναφέρουν ποιοι καθάρισαν την ακτή και ότι παρακαλούνται, όλοι όσοι την επισκέπτονται να τη διατηρούν καθαρή!
    Η κίνηση μας αυτή, ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους αλλά και τους αλιείς της περιοχής, να οργανωθούν καλύτερα και να παίρνουν πρωτοβουλίες, ώστε να παραμείνει αυτή η υπέροχη παραλία καθαρή!
Μελανό σημείο στον καθαρισμό, η μη τήρηση των υποσχέσεων από τους υπεύθυνους καθαριότητας, ότι θα έρθουν συγκεκριμένη ώρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων! Ελπίζουμε την επόμενη φορά να είναι συνεπείς στις υποσχέσεις τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου