Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Εθελοντικός καθαρισμός στην Κέρκυρα!


Δελτίο Τύπου

    Η Πολιτών Εξουσία ΜΚΟ, θέλοντας να πάρει μέρος στο πρόβλημα αλλά και στην λύση, της ανεξέλεγκτης ρύπανσης των θαλασσών  και των ακτών, διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό στην νότια Κέρκυρα. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22/5/2011 και ώρα 09:00 π.μ στην πανέμορφη παραλία στην περιοχή Βιταλλάδες! Ας κάνουμε την Κέρκυρα ένα μικρό παράδεισο…..
Συμμετέχουμε και εμείς στην  «Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών Παράκτιων και άλλων Φυσικών Περιοχών»,  «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» από  1-31 Μαΐου 2011 όπου το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντονίζει για 16η συνεχή χρονιά με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
   Το 2011 έχει ανακηρυχτεί Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού! Ένας λόγος παραπάνω να δώσουμε φέτος τον δυναμικότερο εθελοντικό μας εαυτό! Τι καλύτερο λοιπόν από τη συμμετοχή  σε μια από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες εθελοντικές πρωτοβουλίες σε Ευρώ- μεσογειακό επίπεδο!
    Στη διάρκεια της περσινής εκστρατείας, μόνο κατά τη διάρκεια του Μαΐου, συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 εθελοντές, οι οποίοι καθάρισαν 241 φυσικές περιοχές (ακτές, βυθούς, όχθες ποταμών/λιμνών, πάρκα, άλση κ.α.) σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι καθαρισμοί συνεχίστηκαν μέχρι και το φθινόπωρο! Με βάση τα στοιχεία, στην εκστρατεία συμμετείχαν 274 φορείς σε 34 νομούς της Ελλάδας, από τους οποίους 102 ήταν Σχολεία, 44 Σύλλογοι (καταδυτικοί, αλιευτικοί, ιστιοπλοϊκοί κ.α.), 55 Δήμοι, 20 Επιχειρήσεις, 12 Πρωτοβουλίες Πολιτών – ΜΚΟ και 38 μεμονωμένοι φορείς.
    Δηλώστε συμμετοχή τώρα και ενημερωθείτε στα τηλέφωνα: 26610 34066, 693 7255366 και 695 1324892.

2 σχόλια:

  1. TH MEΣΟΓΕΙΟ SOS ΕΧΕΙ ΙΔΡΥΣΕΙ Κ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΑ GREENTEAMS ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ SOS ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ Κ ΓΑΝΤΙΑ.ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΣΕ ΒΑΠΤΙΣΗ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες,είναι καλό να ξέρουμε ότι αυτή η προσπάθεια είχε και έχει αποτέλεσμα.Δεν πειράζει που δεν θα μπορέσεις να έρθεις. Ίσως μια άλλη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή