Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση


   Η Συντονιστική Γραμματεία της Πολιτών Εξουσία ΜΚΟ, θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις εξελίξεις των συναντήσεων που γίνονται κάθε Σάββατο στο Ιόνιο Ωδείο Κέρκυρας. Το πιο ευχάριστο των συναντήσεων αυτών, είναι ότι κάθε φορά έρχονται και νέα άτομα. Αυτό μας δείχνει ότι οι Κερκυραίοι πραγματικά προβληματίζονται για την κατάσταση που επικρατεί και όλοι θέλουν να κάνουν επιτέλους κάτι!
   Πολλές απόψεις ακούγονται και λογικά υπάρχουν και διαφωνίες, αλλά μέσα από τον διάλογο βρίσκονται και λύσεις! Στην τελευταία συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει ανοικτή πρόσκληση, προς όλες τις ομάδες που νοιάζονται για το νησί, να έρθουν στην συνάντηση του Σαββάτου, 16/4/2011 και ώρα 19:00 μμ, στο Ιόνιο Ωδείο Κέρκυρας, που βρίσκεται στην Λ. Αλεξάνδρας δίπλα από το Μαρασλειο Μέγαρο. Ήδη υπάρχουν κάποιες αξιόλογες προτάσεις που αφορούν την προβολή της Κέρκυρας, αλλά και προτάσεις επικαιρότητας! Επιθυμία όλων είναι να γίνει κάτι θετικό επιτέλους για το νησί μας! Ομάδες όπως: Κερκυραϊκοί ποδηλατοδρόμοι, Καντουνιστας, ΟΡΚΑ, Οικολόγοι, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις….και όσοι άλλοι επιθυμούν, ελάτε να προσπαθήσουμε μαζί να φέρουμε το νησί μας στην θέση που του αξίζει!!!!   

3 σχόλια:

  1. Πόσο θα ήθελα να πάω στην Κέρκυρα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά απο τόσες πολλές συναντήσεις (τρεις ή τέσσερις;), ποιες πρωτοβουλίες έχετε λάβει εκτός από τις συζητήσεις; Την μοναδική φορά που ήρθα κάτι είπαμε να υλοποιήσουμε και δυστυχώς ως συνήθως «έμεινε μόνο στα χαρτιά». Άρα ποια είναι η ουσία των συναντήσεων;
    Να επισημάνουμε ακόμα μια φορά τα προβλήματα της πόλης; Αυτά τα ξέρουμε,,,,τι κάνουμε είναι ο σκοπός….και οι προτάσεις πρέπει να είναι ρεαλιστικές και άμεσες και να υπάρχει πραγματική διάθεση και θέληση από όλους με πράξεις και όχι με λόγια….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παολο, οι συναντήσεις καταρχήν είναι 3 που έχουν γίνει μεταξύ πολιτών. Την φορά που είχες έρθει εσύ, δεν είχαμε καν ξεκινήσει αυτές τις συναντήσεις, είχες έρθει σε συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας της ΜΚΟ. Το διευκρινίζω για να μην γίνονται παρανοήσεις. Αυτά που είπαμε στην συνάντηση που είχες έρθει, μέσα σε 2 ημέρες ήταν έτοιμα. Το πότε θα κανονιστεί ραντεβού όμως με την δημοτική αρχή, δεν ήταν αποκλειστικά στο δικό μας χέρι. Όπως ξέρεις το πρόγραμμα του Δημάρχου, ήταν πολύ φορτωμένο το τελευταίο διάστημα, λόγω συμμετοχής σε εκθέσεων στο εξωτερικό. Πάντως από τη μεριά μας έχουμε κάνει την κίνηση και περιμένουμε από την δημοτική αρχή την επιβεβαίωση για ποια συγκεκριμένη ημερομηνία θα γίνει αυτή η συνάντηση.
    Όσον αφορά το ερώτημα σου, ποια είναι η ουσία των συναντήσεων, η ουσία Παολο είναι η εξής: προσπαθούμε ν'αφυπνισουμε τους πολίτες, όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα. Καιρός λοιπόν να κάνουμε κάτι, αλλά όχι σαν μονάδες, ενωμένοι, γιατί είναι κάτι που αφορά όλους μας! Δεν ήταν δυνατόν από την πρώτη συνάντηση μεταξύ αγνώστων να παρθούν αποφάσεις. Ο καθένας έπρεπε να πει τη γνώμη του, σωστή 'η λάθος, δεν έχει σημασία. έπρεπε να ακουστεί! Η αρχή είχε γίνει. Και εκεί που σχολιάζαμε όλοι μέσω Fb, καταφέραμε να τα λέμε πια τετ α τετ. Επειδή λοιπόν στις 3 αυτές συναντήσεις δεν έχεις έρθει, σε ενημερώνω ότι ακούστηκαν και πολύ αξιόλογες προτάσεις. Τώρα ψάχνουμε κατά πόσο είναι εύκολα εφαρμόσιμες 'η όχι.
    Για τη συνάντηση του Σαββάτου 16/4/2011 ελπίζουμε να έρθουν όλες οι ομάδες, σε μια προσπάθεια ένωσης μας σε κοινές δράσεις για το καλύτερο αποτέλεσμα για την Κέρκυρα. Όσον αφορά το αν επισημαίνουμε για άλλη μια φορά τα προβλήματα της Κέρκυρας, φυσικά και το κάνουμε! Άλλωστε αυτό δεν κανείς και εσύ καθημερινά από το Προφίλ σου στο Fb και από τις φωτογραφίες που ανεβάζεις? Γιατί λοιπόν όταν το κανείς εσύ μέσω Fb είναι αποδεκτό, ενώ όταν γίνεται σε συζητήσεις μεταξύ πολιτών είναι...κουραστικό?
    Γνωρίζω ότι ασχολείσαι πολύ καιρό με όλα αυτά και έχεις κουραστεί ίσως, αλλά εμείς τώρα ξεκινάμε να κάνουμε πράξεις. Μην έχεις την απαίτηση όμως ν'ανέβουμε το βουνό σε 1 λεπτο. Δώσε μας μια ευκαιρία! Επειδή ακριβώς γνωρίζεις πιο πολλά από όλους ίσως, γι'αυτό θα έπρεπε να έρθεις το Σάββατο, γιατί κάτι που εμείς το ψάχνουμε, εσύ μπορεί να ξέρεις από την αρχή αν γίνεται ή όχι. Μπορούμε λοιπόν να γλιτώσουμε χρόνο και να ψάξουμε κάτι άλλο που να είναι εφικτό να γίνει. Πάντως το βρίσκω θετικό ότι γίνεται έστω και μια προσπάθεια, το αν αυτή η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα ‘η όχι, θα φανεί στο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή