Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Κα ΓΙΣΔΑΚΗ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Κα ΓΙΣΔΑΚΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΣΤΟ CORFU PRESS

http://www.corfupress.com/bulletin/stiles/elena-gisdaki/einai-%C2%ABneoi%C2%BB-%C2%ABempeiroi%C2%BB-i-%C2%ABakidemoneitoi%C2%BB_-programma-exoun

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
Από τα ερωτήματα και τις διαπιστώσεις που αναφέρετε στο άρθρο σας (23-9-10) προκύπτει ότι ταυτίζεστε απολύτως με τις αρχές της παράταξης μας. ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. «Νέοι έμπειροι ακηδεμόνευτοι» το τιτλοφορείτε. Προφανώς είμαστε και τα τρία.

Νέοι, όχι βεβαίως μόνο στην ηλικία, αλλά και στις απόψεις και τις δράσεις μας. Σκεφτείτε, ότι μόνο εμείς ξεκινήσαμε τον αγώνα μας φτηνά και ιντερνετικά. (Να δείτε, που και αυτό θα καταγραφεί, σαν μια ακόμη πρωτιά της Κέρκυρας). Άλλωστε πως αλλιώς, θα ξεκινούσαμε, με τι κεφάλαιο, αφού δεν εκπροσωπούμε, προσωπικά συμφέροντα διαφόρων κύκλων, παρά μόνο των πολιτών μας. Το νεολαιίστικο ύφος μας γίνεται ξεκάθαρο στην διακήρυξη, στην πρόσκληση και στο πρόγραμμα μας. (Ίσως από εκεί δανειστήκατε την φράση «νέου και φρέσκου»).

Έμπειροι, γιατί θεωρήσαμε σκόπιμο να ξοδέψουμε λίγο παραπάνω χρόνο και να μελετήσουμε αυτόν τον κακόμοιρο Καλλικράτη. Όπως φαίνεται, από την αγωνία και την αμηχανία των υπολοίπων υποψηφίων, ουδείς γνωρίζει περί τίνος πρόκειται. Η ανάγνωση, ίσως και η γραφή, να ξυπνά σ’αυτούς οδυνηρές σχολικές μνήμες. Ακόμα όμως και η πολυποίκιλη, ενημέρωση που τους παρέχεται, την περιορίζουν σε προγράμματα της TV τύπου Star. Αυτοί ξέρουν μόνο από χειρωνακτικές εργασίες- χειραψίες στα καφενεία….Πέρα όμως από την γραφικότητα των χειραψιών, πρέπει ή να καταλάβουν ότι οι κανόνες του παιγνιδιού άλλαξαν και να αποστηθίσουν τον Καλλικράτη ή να αλλάξουν….. επάγγελμα. Οι νέες συνθήκες που προκύπτουν ακυρώνουν οποιαδήποτε «εμπειρία» - Εσείς θα ξέρετε καλύτερα-. Άρα, χωρίς υποκρισίες, νέοι και παλιοί, είμαστε όλοι το ίδιο άπειροι! Εξαιρείται βεβαίως η διαχείριση της φαντασίας, που μάλλον δεν ανήκει στους «αυτοπροβαλλόμενους έμπειρους», όπως θυμόμαστε όλοι μας .

Ακηδεμόνευτοι, ποιος θα μπορούσε να κηδεμονεύσει την παράταξη μας, όταν ανήκουμε σε διαφορετικό επικοινωνιακό κόσμο; Σίγουρα μας καταλαβαίνουν οι νέοι, καθώς και οι νέοι στην ψυχή. Ούτε τα λεγόμενα παραδοσιακά και μουχλιασμένα κόμματα θα μας ήθελαν, γιατί σίγουρα δεν μπορούν να μας καταλάβουν, ούτε κι εμείς θέλουμε γιο, ανιψιό, ξάδελφο η κουμπάρο για κηδεμόνα. Αρχηγούς του νεποτισμού, που διαιωνίζουν την κληρονομική τους εξουσία, με γάμους και βαφτίσια! Ας κάνουν καμιά αναπάντητη σε κανένα φιλόδοξο τσιράκι τους. Εδώ ψηλά στα βορειοδυτικά τους σύνορα.

Αγαπητή Έλενα είστε σίγουρα ψηφοφόρος μας! Η Πολιτών Εξουσία είναι η μόνη παράταξη που δεν δημοσίευσε επικεφαλίδες, αλλά ένα πλήρες και μακροσκελές πρόγραμμα,( Είναι αναρτημένο στο: politonexousia.blogspot.com) που καλύπτει λεπτομερώς και προτείνει λύσεις εφικτές για όλα τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες. Με έμφαση στα κοινωνικά ζητήματα που θα αντιμετωπίζουμε, δυστυχώς, για πολύ καιρό. Είμαστε σίγουροι ότι το διαβάσατε όλο. Πρέπει να σας πληροφορήσω ότι ήταν αποτέλεσμα, κοπιαστικής δουλειάς και για ένα μήνα βρίσκονταν σε διαβούλευση μεταξύ των μελών μας. Και όπως ξέρετε τα μέλη μας έχουν πολλές και διαφορετικές πολιτικές καταγωγές. Αυτό κι αν ήταν διάλογος!. Μας ενώνει το συμφέρον του νησιού.

Έχετε απόλυτο δίκιο στην μομφή σας, προς τους δημοσιογράφους. Είμαστε ζωντανό παράδειγμα, προς το παρόν, αποκλειόμενης παράταξης από τα ΜΜΕ. Γιατί δεν παρουσιάζουμε κανένα ενδιαφέρον για κουτσομπολιά, παρά μόνο απαξίωσης, λόγο «του νεαρού» της ηλικίας που μας χαρακτηρίζει! Τις απόψεις μας δεν τις έλαβαν υπ΄όψιν τους ακόμα.

Καλά έκανε η νεολαία, και όχι μονό, για το άκυρο το λευκό και την αποχή που αναφέρετε. Ποιος, αλήθεια, μας αντιπροσωπεύει και που; Όλοι τους αντιπροσωπεύουν μόνο τους εαυτούς τους. Δείτε τους σ’ οποιοιδήποτε κανάλι και θα βγάλετε εύκολα συμπέρασμα. Ούτε κοστούμι στο νούμερο τους δεν κατάφεραν να αγοράσουν.

Ψηφίστε αυτόν που θα σας υποδείξει η καρδιά σας και που δεν έχει άλλη επιλογή εκτός, από το να πραγματώσει τους στόχους που υποσχέθηκε. Την επόμενη μέρα δεν θα θρηνούμε, γιατί τις μεγάλες αποφάσεις, όπως αναφέρεται στην διακήρυξη μας, θα τις παίρνουμε όλοι μαζί. Άρα θα μοιραζόμαστε και την ευθύνη με όλους τους συμπολίτες μας.

Ασφαλώς και για όλα φταίει το «αθηνοκεντρικό κράτος». Δεν θα κατάφερνε όμως τίποτε, αν δεν είχε στον τόπο μας τους ύπατους αρμοστές του….

Τέλος ελπίζουμε να πειστήκατε να αφαιρέσετε τα εισαγωγικά από τον τίτλο του άρθρου σας. Γιατί υπάρχουν υποψήφιοι και νέοι και έμπειροι και ακηδεμόνευτοι και κυρίως εκτός του γνωστού πολιτικού κατεστημένου!


ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Μιχάλης Μήττας
25-9-2010



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου