Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/09/2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ


Ναι SAVE ANNUNZIATA.

Η κίνηση «ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» πιστή στις αρχές της, συμπαραστέκεται στην πρωτοβουλία Save Annunziata, στην σιωπηλή διαμαρτυρία στις 23-9-10 και ώρα 19.30. Μπροστά στο καμπαναριό που στέκει ακόμη όρθιο να θυμίζει, όσον απέμεινε, απ’τον πολιτισμό μας!
Ορόσημο της παλιάς πόλης και ιστορικό ντοκουμέντο και που κινδυνεύει και αυτό με κατάρρευση λόγο της αδιαφορίας, των ιθυνόντων αλλά και της αλαζονικής περιφρόνησης της ιδιαίτερης ιστορίας του τόπου μας.
Θα πιέσουμε και θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα : Την άμεση αναστήλωση του μνημείου πριν είναι αργά και χάσουμε για πάντα ακόμη ένα σύμβολο μας.
Σίγουρα η έκπληξη μας θα είναι μεγάλη όταν ανακαλύψουμε, κατά την αναστήλωση εκεί, τα λείψανα των ηρώων Χριστιανών που έπεσαν, κατατροπώνοντας τους Οθωμανούς στο Lepanto (ναυμαχία Ναυπάκτου). Ιστορικά ντοκουμέντα, παρόμοια με αυτά της Εθνικής μας παλιγγενεσίας.
Το ιστορικό αυτό γεγονός είναι μια από τις σημαντικότερες επετείους σε ολόκληρο δυτικό κόσμο. Η νίκη του ενωμένου Χριστιανικού στόλου κατά των βαρβάρων.
Είναι αδιανόητο, μέσα στην γενικότερη παρακμή, που ζούμε, να ανεχτούμε και άλλους βιασμούς της κουλτούρας και των αναμνήσεων μας. Μας είναι ανυπόφορο που ανεχόμαστε ακόμα, την άθλια αποθήκη, που αντικατέστησε το δημοτικό θέατρο. Πρέπει να αγωνιστούμε για να σωθεί τουλάχιστον η Annunziata.
Για να μην χαθεί ακόμα ένα σύμβολο της πόλης μας και να το θυμόμαστε μόνο μέσα από τις χιλιάδες φωτογραφίες των τουριστών! Η κίνηση «Πολιτών Εξουσία» θα είναι παρούσα με τα μελή της, όπως άλλωστε συμμετέχει και σε κάθε άλλη παρόμοια πρωτοβουλία και καλεί όλους τους Κερκυραίους να μας συμπαρασταθούν.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ

«ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου